Naslovna Društvo Predstavljen sistem „Oko sokolovo“ za regulisanje saobraćaja

Predstavljen sistem „Oko sokolovo“ za regulisanje saobraćaja

0
Oko sokolovo Niš
Oko sokolovo Niš foto: GP018

Danas je predstavljen sistem za kontrolu saobraćaja „Oko sokolovo“, koji će krenuti sa radom od danas i služiti za regulisanje saobraćaja na niškim ulicama. Jul će biti probni period, kada će građani koji su načinili prekršaje samo biti o tome obavešteni, a od avgusta će se početi i sa kažanjavanjem.

Dejan Dimitrijević v.d direktor JKP Parking servis, govorio je o ciljevima ovakvog sistema.

Dejan Dimitrijević foto: GP018

“Uvođenjem sistema Oko sokolovo prelazimo na novi sistem rada, a cilj prelaska na sistem elektronske  naplate parkiranja je modernizacija rada parking servisa, u skladu sa tendencijom Gradske uprave da digitalizuje sav rad, a u skladu sa e-upravom i njenim načinom funkcionisanja, i u cilju da se Niš promoviše kao pametna grad, u skladu sa ekološkim principima.”

Gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski istakla je da cilj uvođenja ovakvog sistema nisu kazne.

Sotirovski Dimitrijević foto: GP018

“Cilj uvođenja Oka sokolovog svakako nisu kazne, već uvođenje reda u saobraćaj u Nišu, s obzirom na to da je mnogo automobila na ulici, i verujemo da će ova dva vozila da nam pomognu da regulišemo saobraćaj. Da autobusi kreću žutim trakama, da taksisti takođe imaju svoj deo na bulevarima i da, kada su dva špica, saobraćaj nesmetano funkcioniše. Biće mesec dana probnog funkcionisanja, a od prvog avgusta će morati i da se kažnjava.”

Dejan Kovačević, koordinator Komunalne milicije Grada Niša otkrio je šta će biti sankcionisano kao prekršaj.

Dejan Kovačević foto: GP018

“Kolski ulazi u dvorište su predviđeni da samo vlasnik prođe, a ne da može da parkira na žutoj traci, i to će biti prekršaj. Vozila koja se na kolovozu zaustavljaju sa četiri migavca ometaju normalno odvijanje saobraćaja,  i to će biti prekršaj”, rekao je Kovačević, pa dodao:

“Drago mi je što je Niš drugi grad u Srbiji koji uvodi Oko sokolovo i nadam se da će da reši problem nepropisnog parkiranja u Gradu Nišu. Prvih mesec dana će početi sa snimanjem i ljudi će dobijati opoene na svoje kućne adrese da su nepropisno parkirali kola. Od 1. avgusta krenuće se sa kažnjavanjem vlasnika vozila koji su nepropisno parkirali.”

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde