Naslovna Društvo Gradonačelnica o završnom računu budžeta Grada Niša za 2021. godinu

Gradonačelnica o završnom računu budžeta Grada Niša za 2021. godinu

0
Dragana Sotirovski foto: GP018

Danas je održana sednica Skupštine Grada Niša, a jedna od najvažnijih tačaka bila je i Predlog odluke o završnom računu budžeta Grada Niša za 2021. godinu.

Ovu odluku je prokomentarisala i gradonačelnica Dragana Sotirovski.

“Prošle godine smo realizovali prihode od 95%, rashode od 91% i to je, posle mnogo godina, jedan dobar pokazatelj da idemo u dobrom smeru. Projektovali smo budžet na nepunih 12 milijardi, odnosno 100.000.000 evra. Naša će zamisao biti da možda već za 2023. godinu razmišljamo da naš budžet bude oko 120.000.000 evra. Videćemo i kako će investicije koje dolaze preko kabineta predsednika Republike da dolaze u Niš i da razmišljamo i o tome, jer u strukturi budžeta svakako učestvuju i porezi na zarade. Jesmo zadovoljni sa onim što smo uradili u 2021. godini, iako je bila godina Kovida. Videćemo kakva će biti realizacija budžeta na kraju ove godine”, izjavila je gradonačelnica, pa dodala:

“U ovom trenutku 35% je realizacija budžeta za ovu godinu. Ono što smo očekivali kao kapitalne investicije od Republike se jeste usporilo, upravo zbog svetske krize. U ovom trenutku je najbitnije da vidimo kako ćemo da prezimimo zimu, kako će Toplana da odreaguje, da li ćemo imati dovoljno energenata. U tom pravcu razmišljamo da sa Centrom za socijalni rad najugroženijim ljudima u gradu pomognemo sa određenom pomoći, ali ne u vidu novca, već ogrevnog drveta, i da im pomognemo da prebrode krizu i zimu koja nam dolazi.”

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde