Naslovna Društvo Gerontološki centar u Nišu dobio tri nova vozila

Gerontološki centar u Nišu dobio tri nova vozila

0
Gerontološki centar u Nišu dobio tri nova vozila foto: GP018

U sklopu projekta „Hitan odgovor Republike Srbije na COVID 19“ Gerontološki centar u Nišu dobija tri nova vozila, a primopredaji ključeva prisustvovala je gradonačelnica Dragana Sotirovski.

Na ovaj način je vozni park značajno obnovljen pošto su ga do sada, kako navodi v.d direktorka ove ustanove, činili kombi i Jugo, koji su u funkciji, ali u lošem stanju.

Slađana Maranović Nikolić, foto: GP018

„Vozila koja su stigla proširila su naš vozni park, koji je bio dotrajao. Veoma su nas obradovala. Radi se o najnovijem sanitetu, koji ima najsavremeniju opremu. Drugo vozilo je namenjeno korisnicima koji idu na hemodijalizu, a treće je vozilo sa rampom, koje nam zaista mnogo znači, zato što imamo veliki boj korisnika koji su ukolicima, što olakšava njihov transport ka drugim ustanovama. Ministarstvo zdravlja je doniralo vozila zajedno sa našim resornim ministarstvom, u okviru projekta “Hitan odgovor na Kovid 19”. To je veoma važno u podizanju kvaliteta pružanja usluga na smeštaju”, rekla je Slađana Maranović Nikolić, v.d direktor Gerontološkog centra.

Gradonačelnica je podsetila da je ovo četvrta zdravstvena ustanova koja je dobila ovakav vid pomoći, u okviru ovog projekta.

“Zahvaljujući svim zaposlenima koji su u vreme Kovida pokazali veliku žrtvu, tim pre što se veliki broj naših sugrađana, pa i šire, nalazi u Gerontološkom centru, dakle to je najosetljivija kategorija, naših najstarijih sugrađana. Verujem da će im značiti ova tri vozila koja su dobili, tim pre što sada imaju vozilo i za dijalizu, i za hitne slučajeve, i vozilo koje ima platformu, pa može da podiže osobe sa invaliditetom. Ponosni smo na Gerontološki centar, kao ustanovu koja postoji u okviru Ministarstva za rad i boračka pitanja i verujem da će nastaviti sa radom, a istovremeno da će srodnici, kada odlučuju gde će da povere svoje roditelje, da ih upravo dovedu u naš državni Gerontološki centar.”

Trenutno je 236 korisnika u Gerontološkom centru, a funkcioniše bez većih problema, osim što se nevakcinisani posetioci testiraju na Kovid.

Zahtev za smeštaj se podnosi u Centru za socijalni rad, a trenutno ima 30-40 slobodnih mesta, otkrila je Maranović Nikolić.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde