Naslovna Društvo „Kerber“ koncertom na Letnjoj pozornici u subotu obeležava veliki jubilej

„Kerber“ koncertom na Letnjoj pozornici u subotu obeležava veliki jubilej

0
Kerber foto: GP018

U subotu 11. juna muzička rok grupa Kerber proslaviće koncertom na Letnjoj pozornici u niškoj Tvrđavi veliki jubilej – 40 godina postojanja benda.

Koncert je prvobitno trebalo da bude održan prošle godine u septembru, ali je odložen iz pandemijskih razloga, pošto je trojica člana benda bilo zaraženo u to vreme.

Iz benda ističu da je osećaj isti kao kada su krenuli, da još uvek uživaju u muzici i da su opstali upravo zato što vole i veruju u ono što rade i jer se osećaju dobro zajedno.

Najavljeno je da će ovo biti poseban koncert, kao i da će na njemu biti i pesama sa prvog albuma, koje dugo nisu izvođene, ali i najnovijih, za koje su zadovoljni kako ih je publika primila i jedva čekaju da vide kako će to izgledati i na samom koncertu.

Ističu da su veoma aktivni u poslednje vreme, i da će ove godine imati puno koncerata, kao i da su pozitivno iznenađeni odzivom publike, iako kako kažu, „nisu medijski produkt“, već jednostavno rade ono što je njihov fah.

Frontmen grupe Goran Šepa, poznatiji kao Gale, ističe da punog srca čekaju subotnji koncert, posebno jer je odložen prošle godine.

„Bili smo baš napeti, željni sviranja, ali je korona pomerila sve. Nas trojica smo čak imali koronu, s tim da sam ja imao po drugi put i vrlo teško sam to podneo u tom trenutku. Možda je tako i trebalo, jer uvek nešto treba da se desi da ukapiraš zašto. Imamo priliku da, možda još po boljem vremenu u junu, ovo bude jedan od prvih koncerata u gradu.”

Prilikom izbora destinacije jubilarnog koncerta dileme nije bilo. “Izbor je i tada i sada bio Letnja pozornica, zbog raznih tehničkih uslova i zato što je ovo simbol grada, turistička veličina i nešto što je svedok kompletne kulture Grada Niša. Mislimo da nam je ovde mesto, da uradimo ono što smo zamislili, a zamislili smo puno stvari koje će moći da se urade na samom koncertu”, najavio je Gale.

Gale je, polu u šali, rekao da od sada više neće postojati godine za bend.

“Neće biti običan koncert, daleko od toga. U šali kažem da će i svake sledeće godine biti 40 godina benda. Vreme staje i ne brojimo više ništa. Samo uživamo u muzici i radićemo dok god budemo mogli i dok bude imalo smisla, i dok se mi i publika koja nas prati dobro osećamo, slavićemo život.”

Kapije će u subotu biti otvorene od 19.30 sati, a važno je naglasiti da karte za prošlogodišnji, odloženi, koncert neće važiti, ali će moći da se zamene na mestima gde su kupljene, uz doplatu, pošto su ovog puta ulaznice nešto skuplje.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde