Naslovna Društvo Veliki problem u Ulici Đorđa Ljubinovića sa urušavanjem: Konkretizovali smo dogovor, dali...

Veliki problem u Ulici Đorđa Ljubinovića sa urušavanjem: Konkretizovali smo dogovor, dali su obećanje da može da se krene sa rešavanjem

0
Ulica Đorđa Ljubinovića foto: GP018

Danas je gradski karavan na čelu sa gradonačelnicom Draganom Sotirovski obišao Francusku ulicu, ulicu Branka Krsmanovića, Vojvode putnika, Šumarsku ulicu u Pasi poljani, ali i Ulicu Đorđa Ljubinovića, koja ima veliki problem sa urušavanjem.

Meštanka ove ulice Jelena Mitić objasnila je da su urušavanja sve češća, zbog obilnih padavina i nepostojanja potpornih zidova sa severne strane.

Jelena Mitić foto: GP018

„Iz Grada kažu da su nerešeni imovinsko-pravni odnosi i to je glavni problem koji vučemo zadnjih dvadesetak godina. Uvek je isti odgovor, bez početka rešavanja problema. Ovo je jedini prolaz koji imamo kućama, a ako ne bude potpornog zida ulica će se verovatno urušiti. Sad smo konkretizovali neke dogovore sa gradonačelnicom i Milanom Nikolićem iz Uprave za imovinu, koji su dali obećanja da može da se krene sa rešavanjem.”

O ovoj ulici govorio je i predsednik GO Palilula Bratislav Vučković, napomenuvši i problem ilegalne gradnje.

Bratislav Vučković Dragana Sotirovki foto: GP018

“Što se tiče ulice Đorđa Ljubinovića na Delijskom visu, tu su nerešeni imovinsko-pravni odnosi. Građani su svesni toga da je objekat izgrađen bez dozvole ili su izašli na gradsko građevinsko zemljište, ali treba i naći pravu meru i ispoštovati što je neko uložio novac. Mada nisam pristalica bespravne gradnje, nijednu materijalnu vrednost ne treba uništavati. Na njima je da međusobno reše imovinsko-pravne odnose.”

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde