Naslovna Društvo POČELA REKONSTRUKCIJA ULICE VOJVODE PUTNIKA KOD APELACIONOG SUDA

POČELA REKONSTRUKCIJA ULICE VOJVODE PUTNIKA KOD APELACIONOG SUDA

0
POČELA REKONSTRUKCIJA ULICE VOJVODE PUTNIKA KOD APELACIONOG SUDA foto: GP018

Posle 70 godina, kakao kažu i sami stanari, ulica Vojvode Putnika kod Apelacionig suda se rekonstruiše. Posle postavljanja novih cevi za vodovodnu mrežu uslediće i asfaltiranje ulice u  celoj dužini. Radove je obišla i gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski sa saradnicima i v.d. direktora JKP „Naisus“ Goranom Milosavljevićem kao i predsednikom GO Palilula na čijoj je ulica teritoriji Bratislavom Vučkovićem. Ona je tom prilikom istakla da su u pitanju radovi koji će trajati dva meseca i zamolila sugrađane za strpljenje jer će u jednom trenutku i saobraćaj biti izmešten. Rekonstruiše se važan putni pravac i dva kružna toga.

Dragana Sotirovski foto: GP018

„Biće ovo  jedan novi centar grada Niša obzirom na to da se u blizini nalazi i budući „Novi Niš“. Sada nam predstoji da vidimo na koji način ćemo još oplemeniti ovaj prostor.U planu je za iduću godinu i rekonstrukcija parka ispred Apelacionog suda , Ministarstvo  pravde uveliko završava rekonstrukciju nekadašnje  kasarne gde je preselilo neke sudove, a  razmišljamo i o rekonstrukciji Moravske pijace. Sve ideje su dobrodošle  a najvažnije je da se sa radovima krenulo“, kazala je gradonačelnica Sotirovski.

Dodala je da će uskoro biti otvorena i druga, nova, gradilišta a jedno od njih je i nastavak izgradnje Bulevara Svetog Pantelejmona.

„Najbitnije je da smo se finansijski konsolidovali i sada kada imamo para u budžetu možemo da  razmišljamo i da planiramo šta ćemo da radimo“, istakla je Sotirovski.

Vladislava Ivković, pomoćnica gradonačelnice Niša je kazala da će radovi u ulici Vojvode Putnika biti gotovi za nekih 120 dana.

Vladislava Ivković foto: GP018

„Imajući u vidu da se radi o saobraćajnici u kojoj je velika frekventnost  i što se tiče javnog prevoza ali i putničkog i teretnog saobraćaja, očekujemo da se u što  kraćem roku radovi završe kako bi  saobraćaj bio obustavljen što kraće. JKP „Naisus“ radiće sada u delu trotoara, a nakon toga  javni  prevoz biće preusmeren na zaobilaznici Petra Aranđelovića, ali izvođač radova će se potruditi da sve bude završeno u najkraćem roku“, istakla je Vladislava Ivković.

Bratislav Vučković, predsednik GO Palilula još jednom je ponovio da se na teritoriji ove opštine odavno nije ovoliko gradilo i radilo.

Bratislav Vučković foto: GP018

„U ovom trenutku  imamo najmanje 10 gradilišta na Paliluli. Osim ove ulice koja je na rekonstrukciju čekala nekoliko decenija radi se i u ulici Ljubomira Nikolića na Delijskom Visu  gde se završavaju trotoari posle mnogo godina, radi se i u Pasi Poljani, ali i u selima koja se nalaze na našoj teritoriji. Sve što se radi značajno je za Palilulu ali i za ceo grad“, istako je Vučković.

Početak radova u ulici Vojvode Putnika pratili su i građani.

„Ulica Vojvode putnika je bila u stvarno lošem stanju. Njenom rekonstrukcijom i saobraćaj će biti bezbedniji, a inače ulica je dosta frekventna“, kazao je Vlastimir Nedeljković iz ove uluce.

 Miloš Stanojević je takođe stanar ulice Vojvode Putnika.

Miloš Stanojević foto: GP018

„Do sada ništa značajnije  u ovom delu grada nije radilo, a na rekonstrukciju ove uice se čekalo dugo. Rekonstrukcija ulice je značajna za sve koji žive u njoj, ali i za one koji iz ovog pravca dolaze u Niš, a to će posebno osetiti vozači“, dodao je Stanojević.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde