Naslovna Društvo Dačić: Vučić će biti naš zajednički kandidat na predsedničkim izborima

Dačić: Vučić će biti naš zajednički kandidat na predsedničkim izborima

0
Ivica Dačić foto: GP018

Predsednik Socijalističke partije Srbije Ivica Dačić otkrio je u Nišu, prilikom sastanka sa rukovodstvom gradskih i opštinskih odbora iz Topličkog i Nišavskog okruga, da će Aleksandar Vučić biti zajednički kandidat SPS-a i SNS-a na predstojećim predsedničkim izborima.

Dačić je istakao da se već godinu dana zalaže za takav scenario u svojim javnim nastupima.

„Reći ću još i ovo, da se ja već više od godinu dana u svojim javnim nastupima zalažem za to da vladajuća koalicija nastupi jedinstveno na sledećim izborima, imajući u vidu da će svi oni koji su protiv vladajuće koalicije, a pre svega protiv Vučića, raditi na određenoj vrsti ukrupnjavanja i akumuliranja različitih aktivnosti. Normalna reakcija vladajuće koalicije bi bila da imamo određeni zajednički pristup izborima”, rekao je Dačić, pa poručio:


“Zato i smatram da bi bilo nelogično da vladajuća koalicija ima više kandidata za predsednika, jer ako smo zajedno, nama treba da bude cilj da naš zajednički kandidat pobedi u prvom krugu. U tom smislu sam predložio da SPS, a tu računam i Jedinstvenu Srbiju, da podržimo ideju zajedničkog kandidata naših stranaka sa SNS-om i očekujemo, naravno da to bude Aleksandar Vučić, kao što je bio i prošlog puta. Mi ćemo ga podržati i nećemo imati svog kandidata, on će biti naš kandidat i očekujemo njegovu pobedu u prvom krugu.”

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde