Naslovna Društvo Dan oslobođenja Niša: Položeni venci na Spomenik oslobodiocima

Dan oslobođenja Niša: Položeni venci na Spomenik oslobodiocima

0
Dan oslobođenja Niša Položeni venci na Spomenik oslobodiocima foto: GP018

Kod Spomenika oslobodiocima na centralnom gradskom trgu u Nišu danas je upriličeno polaganje venaca povodom Dana oslobođenja Niša, uz prisustvo gradonačelnice Dragane Sotirovski.

Gradonačelnica je čestitala današnji dan svim Nišlijama.

Dragana Sotirovski foto: GP018

„Ovo je veliki i značajan praznik, samim tim što time počinjemo ovu godinu. Danas ćemo dodeliti najzaslužnijim pojedincima i kolektivima i najvrednije nagrade “11. januar”. Čestitam svima koji su dobili, za koje je komisija procenila da su to baš oni koji su svojim rezultatima u prošloj, ali i prethodnim godinama, promovisali Niš, kako u zemlji, tako i u inostranstvu“, rekla je Sotirovski, pa dodala:

„Dan kada se sećamo naših predaka i svih koji ostavili živote za našu današnju slobodu i neka u duhu slobode, tradicije, vere i poštovanja obeležimo ovu 2022. godinu. Mogu da se pohvalim da smo prošlu godinu, a to je zvanični stav, završili sa rekordnih 95,33% realizacije budžeta u prihodima i 91,78% u rashodima. Znači da smo racionalno planirali prošlogodišnji budžet, podigli lestvicu, ali ono što je najvažnije, želim da poručim građanima da nastave da dolaze u Gradsku kuću, vrlo brzo ćemo organizovati prvi ovogodišnji prijem građana, da predlažu na koji način i šta je to što je nephodno, na koji način i gde da preusmerimo novac, ali da istovremeno budu i strpljivi. Sve će doći na red“, poručila je gradonačelnica.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde