Naslovna Društvo Usavršavanje po svetskim standardima

Usavršavanje po svetskim standardima

0

Na Fakultetu zaštite na radu otvorena je laboratorija za praktičnu nastavu na studijskom programu Upravljanje vanrednim situacijama. Opremu je donirao Srpsko-ruski humanitarni centar u Nišu, a prema rečima dekana, prof.dr Ljiljane Živković, ova laboratorija će znatno podići kvalitet nastave i studentima pružiti praktična znanja iz ove oblasti.

Sve češće vremenske nepogode koje ugrožavaju zdravlje i život ljudi iziskuju da se za potrebe vanrednih situacija školuju neophodni stručni kadrovi. Njihovo usavršavanje po svetskim standardima je zagarantovano.

Od sledeće godine Fakultet zaštite na radu mogao bi da dobije nov studijski program iz oblasti civilne zaštite i vanrednih situacija. Pored toga i sam Srpsko-ruski humanitarni centar na niškom aerodromu bio bi svojevrsna naučna baza.

Ukoliko fakultet dobije zeleno svetlo od Senata Univerziteta, studijski program civilne zaštite i vanrednih situacija brucoši bi mogi da upišu već naredne školske godine, a njegov rad bio bi organizovan uz stručnu pomoć predavača sa Kriminalističko-policijske akademije i Fakulteta bezbednosti iz Beograda, niškog Elektronskog fakulteta i Univerziteta iz Sankt Peterburga.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde