Naslovna Društvo POČELI OKTOBARSKI DANI RADIONICA ZA MLADE

POČELI OKTOBARSKI DANI RADIONICA ZA MLADE

0
POČELI OKTOBARSKI DANI RADIONICA ZA MLADE foto: GP018

Kroz radionice koje organizujemo proći će oko 150 mladih osoba. Zbog epidemiološke situacije biće podeljeni u pet do šest grupa. Učiće veštine koje su vezane za javni nastup, za pisanje projekata, za marketing, za digitalni marketing, a do kraja godine organizovaćemo i niz drugih projekata, kaže Jovan Milić ispred Kancelarije za mlade Grada Niša koja u sardanji sa RRA Jug organizuje Oktobarske dane radionica za mlade koje su danas počele, a koje su prema rečima organizatora okupile neočekivano veliki broj mladih koji žele da nauče nove veštine koje će im pomoći u budućnosti ali i u ovom trenutku.

Jovan Milić foto: GP018

“ Mladi su jako zainteresovani za učenje novih veština samo je potrebno pružiti im šansu.Najviše su zainteresovani za pisanje projekata i projektnog menadžmenta”, kaže Jovan Milić ispred Kancelarije za mlade Grada Niša koji je naglasio da Kancelarija i RRA Jug sarđuju intenzivno od marta i očekuje ih proces izrade Strategije za mlade na kojoj zajedno rade.

Polaznici radionica koje se organizuju u okviru Okotobarskih dana su mladi nezaposleni ljudi i studenti. Njima su se pridružili i učenici Gimnazije “Svetozar Marović” u Nišu.

Dragana Stojanović foto: GP018

“Regionalna razvojna agencija Jug pruža tehničku podršku Gradu Nišu u izradi Strategije za mlade za period 2021.-2026.godina i u okviru te Strategije u saradnji sa Kancelarijom za mlade pokrenuli smo Oktobarske dane radionice za mlade gde aktivno i zajedno radimo na podizanju kapaciteta mladih u gradu. Samim tim uključujemo ih u proces kreiranja omladinske politike”, kazala je Dragana Stojanović, nova direktorka RRA Jug.

RRA Jug i ranije kroz više projekata uključivala mlade kako bi aktivno učestvovali u kreiranju omladinske politike. Aktivno sarađuju sa Univerzitetom, srednjim i osnovnim školama.

“Saradjivali smo sa Ekonomskim fakultetom na projektu DAR gde smo aktivno uključivali mlade ljude u proces rada malih i srednjih preduzeća i da svojim idejama doprinesu unapređenju njihovog rada”, dodala je Dragana Stojanović.

Vladana Petković je student Filozofskog fakultetai jedna je od polaznika ovih radionica.

“Želim znanje koje steknem na ovim radionicama kasnije da iskoristim u poslu kojim se budem bavila, a verujum da će mi biti od pomoći i u toku studiranja”, kazala je Vladana.

Jovan Cvijanović je učenik Gimnazije “Svetozar Marković”.Za radionice se prijavio jer veruje da će novo iskustvo koje stekne na njima da mu pomogne u budućnosti.

“Želim da pomognem našoj zajednici a na radionicama ću steći upravo znanja i veštine koje mi u tome mogu pomoći”, ističe ovaj mladi gimnazijalac.

Kancelarija za mlade Grada Niša u saradnji sa RRA Jug organizuje Oktobarske dane radionica za mlade. Za ovaj projekat vlada nezapamćeno interesovanje mladih, te je za samo 5 dana otvorenih prijava prijavljeno preko 150 mladih ljudi. Prve radionice su počele danas, a mladi će proći besplatne obuke iz oblasti javnog nastupa, pisanja projekata i marketinga.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde