Naslovna Društvo Ispred gradske kuće upriličen je prijem za goste, povodom proslave gradske slave

Ispred gradske kuće upriličen je prijem za goste, povodom proslave gradske slave

0
Prijem za goste rukovodstvo grada Niša foto: GP018

Na Mini trgu ispred gradske kuće upriličen je prijem za goste, povodom proslave gradske slave.

Dragana Sotirovski foto: GP018

„Svim nišlijama i nišlijkama čestitam gradsku slavu, da nas služi zdravlje, da smo složni, da pomognemo gradu da ide napred i da se pre svega vratimo onim pravim, hrišćanskim vrednostima. Koristim ovu priliku i da građanstvo pozovem da danas u 17h budemo svi zajedno u crkvi Sv. Cara Konstantina u parku Svetog Save, da pokažemo slogu i sabornost, da prisustvujemo večernjem bdenju, a da sutra ujutru budemo na liturgiji“- kaže gradonačelnica Dragana Sotirovski.

Posebnu čast u proslavi učinile su delagacije iz Istočnog Sarajeva, Grčke, Severne Makedonije, Bugarske, čestitke smo primili iz svih gradova sa kojima je Niš pobratim.

„Ovo je posebna prilika da na ovom mini trgu ispred gradske kuće proslavimo slavu, a sve što sledi biće tokom danas i sutra. A sve opštine su uzele učešće u proslavi i svaka će imati po nešto za građanstvo u okviru proslave. Danas će ovde biti i vojni orkestar, Obrenovićeva ulica nam je u posebnom duhu. Fontana je proradila, trg se uveliko renovira, a nadamo se da će nam građani oprostiti i razumeti neke greške koje smo pravili u ovih 10 meseci sa dobrom namerom, jer naš grad zaslužuje mnogo više od onoga što sada ima i da svi zajedno obeležimo cara Konstantina i da možda pokažemo koliko slogom i dogovorom možemo sve. Pa i da otvorimo Medijanu. Posebno mi je drago što u Niš dolazi vladika iz Australije, koji po prvi put dolazi“- navela je Sotirovski.

„ Prvi put sam u Nišu. Nije bilo mogućnosti zbog Kovida. Nadam se da ćemo i dalje razvijati dobre odnose sa Gradom“- predsednik skupštine Veliko Trnovo iz Bugarske.

„ Odnosi između Bugarskog i Niškog univerziteta su sve bolji, sada se planira saradnja u vezi sporta, a nadamo se da će biti u još većem obimu“ – predsednik skupštine Veliko Trnovo iz Bugarske

Grčka delegacija je takođe među gostima danas.

Delegacija Sesres Grčka foto: GP018

„Želim prvo da čestitam slavu gradu Nišu, u svoje ime, i u ime gradonačelnika, koji je bio sprečen danas da dođe, želim našem bratskom Nišu puno uspeha“

Kakva će biti dalja saradnja bratskih gradova Niša i Seresa

„S obzirom da je danas sa mnom predsednik za oblast kulture, to je plan da se dalje razvija saradnja na tom planu“ – Konstantinos Dinakis, zamenik gradonačelnika Seresa.

Letnja turistička sezona je praktično počela i Grčka je otvorila granice za naše građane, spremaju se i određene olakšice za građane Srbije. „Ovo je naš najomiljeniji narod i želimo da nastavimo dalje bratsku saradnju“ – kaže Konstantinos Dinakis, zamenik gradonačelnika Seresa.

Među gostima je i delegacija iz Crne Gore, konkretno opštine Tivat, koja je iskoristila priliku i da pozove građane da posete crnogorsko primorje ovog leta.

Goran Božović, potpredsednik opštine Tivat foto: GP018

„Mi smo delegacija iz Tivta, i sve pohvale za organizaciju i nišlije. Dočekani smo fantastično i nastavljamo da gradimo mostove prijateljstva. Imate pozdrave i čestitke povodom slave od predsednika opštine gospodina Željka Tomenovića, a naravno uz čestitke za slavu mi želimo još jednom da pozovemo sve građane da posete Crnogorsko primorje. Avio linija za Tivat se ponovo pokreće za 15ak dana, i svi ste dobrodošli u Tivat. Srećna slava svim nišlijama“ – kaže Goran Božović, potpredsednik opštine Tivat

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde