Naslovna Društvo Zimska služba pripravna

Zimska služba pripravna

0

Sva vozila zimske službe su pripravna, a za sada ima i dovoljno soli, kažu u JKP “Mediana”. Do kraja sezone u planu je nabavka još jednog manjeg vozila za uske ulice, kaže direktor ovog preduzeća Bratislav Vučković.

Zimska služba počinje da radi 15. novembra. Međutim, kako je prvi sneg pao već sredinom oktobra, u JKP „Mediana“ su, kažu, spremili vozila za posipanje i raščišćavanje, ukoliko strme ulice i delovi oko mostova budu ledili. I soli ima dovoljno za sada – oko 200 tona, a do kraja godine nabaviće još 300. To će, kako procenjuju, biti dovoljno za ovu zimu. Zimska služba ima ukupno 8 vozila, isto kao lane. Do kraja sezone mogli bi da nabave još jedno, najavljuje direktor „Mediane“.
Grad duguje „Mediani“ 330 miliona dinara, a oko 500 miliona su dugovanja korisnika, kažu u ovom preduzeću i dodaju da bi izmireni računi građana omogućili ulaganje u novu opremu.
Zimska sezona traje do 31. marta, a kako tvrde u Mediani, spremni su da omoguće normalno odvijanje saobraćaja u gradu i ukoliko sneg bude padao nekoliko nedelja bez prestanka.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde