Naslovna Niš Delegacija Rusije posetila i Niš

Delegacija Rusije posetila i Niš

0

A delegacija Ruske Federacije posetila je danas i Niš. Tom prilikom je Pomoćnik ministra Rusije za vanredne situacije Vladimir Sergejevič Artamonov najavio da će između Univerziteta u Sankt Petersburgu i Srpsko-ruskog humanitarnog centra u Nišu biće potpisan sporazum o saradnji koji su Vlade dve zemlje prethodno dogovorile.

Osim toga, predstavnici obe države i Grada još jednom su ukazali na značaj Rusko-srpskog centra, pogotovo u vanrednim situacijama.
Zasluge za saniranje posledica elementarnih nepogoda koje su poslednjih godina pogodile Srbiju umnogome pripadaju Rusko-srpskom humanitarnom centru, čiji su pripadnici uvek među prvima spremni da reaguju. Pomoćnik ministra Rusije za vanredne situacije Vladimir Sergejevič Artamonov i koordinator Srpsko-ruskog humanitarnog centra Viktor Viktorovič Safjanov istakli su da je ovo odličan primer saradnje dve države za koju nema razloga da se ne nastavi u budućnosti.

Zamenik načelnika sektora za vanredne situacije MUP-a Đorđe Babić i gradski većnik Žarko Ranković istakli su da je Srpsko-ruski centar u potpunosti opravdao postojanje i zahvalili su se predstavnicima centra na svim dosadašnjim aktivnostima.

Zbog učešća u akcijima spasavanja tokom majskih poplava, simboličnim priznanjima nagrađeno je troje spasilaca Srpsko-ruskog centra. Osim toga, najavljeno je i da će 17. oktobra biti potpisan sporazum između Univerziteta u Sankt Petersburgu i Srpsko-ruskog humanitarnog centra, a kojim će biti obuhvaćeni univerziteti u Beogradu i Nišu, a sve sa ciljem da se unapredi visokoškolsko obrazovanje u oblasti bezbednosti.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde