Naslovna Društvo Komunalna inspekcija ugostiteljima uklanja divlje bašte

Komunalna inspekcija ugostiteljima uklanja divlje bašte

0

Komunalna inspekcija je iz parka Svetog Save, Obrenovićeve i Kopitarevoe ulice ukolnila bašte 27 ugostiteljskih objekata koji za to nisu imali dozvole. Građani su upravo na ovim lokacijama prijavljivali ugostitelje jer su im stolovi kafića i restorana često otežavali kretanje javnim površinama, kažu u Kominalnoj policiji.

Bez bašti je u Obrenovićevoj ulici, Kazandžijskom sokačetu i parku Svetog Save ostalo 27 ugostitelja. Razlog tome je što za to nisu imali adekvatnu dozvolu niti su tražili odobrenje za postavljanje bašte, ili su zauzeli veću površinu od dozvoljene, kažu u komunalnoj inspekciji gradske opštine Medijana. Ugostitelji su prethodno bili upozoreni da uklone divlje bašte, od kada je, do početka akcije, prošlo 10-ak dana, tvrdi inspektor Saša Markišić. Građani često prijavljuju ugostitelje jer im je, kako kažu u Komunalnoj policiji, zbog stolova kafića i restorana upravo na ovim lokacijama često otežano kretanje.

Kazne za ovaj prekršaj su od 10 hiljada do 50 hiljada dinara. Ipak, vlasnici će morati da plate i troškove uklanjanja nelegalnih bašti JKP “Mediana”, kažu u Komunalnoj inspekciji.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde