Naslovna Društvo Karneval zaštite životinja, povodom Svetskog Dana zaštite životinja 11. i 12. oktobar

Karneval zaštite životinja, povodom Svetskog Dana zaštite životinja 11. i 12. oktobar

0

Prvi Karneval životinja u Nišu počinje u subotu u 12:30h na Trgu kralja Milana, a brojne zabavne i edukativne aktivnosti trajaće i narednog dana na niškom Sajmištu.

Karneval počinje povorkom iz centra Niša, koju će predvoditi rimske dvokolice u dvopregu i završava se na niškom Sajmištu gde posetioce očekuje raznovrstan program. Povorka će na putu od centra do Sajmišta proći trasom Voždova ulica – Bulevar dr Zorana Đinđića – Sremska ulica – Vizantijski Bulevar.

Karnevalska kolona će biti sastavljena od tridesetak konja i magaraca, neki od njih biće upregnuti u fijakere i čeze. Deo kolone čini i pokretna bina na kojoj će se plesnim tačkama predstavitičlanovi plesnog kluba “Primavera” i deca u narodnim nošnjama KUD-a “Kamenica”. – Pozivamo sve građane da dođu sa svojim ljubimcima i da zajedno prošetamo za bolju budućnost životinja. Cilj Karnevala jeste zabava, ali prvenstveno želimo i da ukažemo na važnost zaštite životinja, važnost svakodnevne ispravne brige o ljubimcima, kao i važnost zaštite životinja u prirodi – kaže Dušan Stojanović, koordinator Udruženja Zoo Planet i organizator manifestacije.

Svetski dan životinja ustanovljen je 1931. godine, kada su ekolozi iz Firence želeli da ukažu na položaj životinja. Od tada brojne organizacije širom sveta organizuju raznovrsne aktivnosti kako bi skrenule pažnju na značaj očuvanja životinjskih vrsta i njihovih staništa, na human odnos i brigu o njima kao i na značaj zaštite i dobrobiti životinja. Kao udruženje koje se bavi zaštitom, odgojem i proučavanjem životinja „ZOO PLANET“ Pantelej ovog puta na malo drugačiji način ukazuje na važnost rešavanja problema životinja u lokalnoj zajednici.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde