Naslovna Društvo Radnici „Pčelice“ nastavljaju protest  

Radnici „Pčelice“ nastavljaju protest  

0

Radnici „Pčelice“- članovi sindikata „Nezavisnost“, uz podršku kolega vaspitača iz drugih predškolskih ustanova i gradova Srbije nastavljaju protest protiv direktora Zorana Jonića.

Oni su posle konferencije za novinare organizovali protestnu šetnju do gradske kuće, gde su predali pismo gradonačelniku ukazujući na finansijske i organizacione probleme, koji, kako kažu, ugrožavaju rad ove predškolske ustanove.

Uvećan broj upisane dece, u pojedinom grupama od 70-100%, u suprotnosti je sa normativom, čime je ugrožena bezbednost dece i zaposlenih. Osim toga, kako kažu sindikalisti, zaposlenima i dobavljačima se duguje 250 miliona dinara, a česta su i premeštanja radnika – članova sindikata, na druga radna mesta.

Vaspitači iz drugih predškolskih ustanova koji su članovi sindikata „Nezavisnost“ došli su u Niš da podrže svoje kolege da istraju u ostvarivanju svojih zahteva.

Direktor Jonić na optužbe sindikata „Nezavisnost“ ističe da su apsolutna neistina. Da se u nedogled ponavljaju tvrdnje bez dokaza. Jedna od njih je da „Pčelica“ duguje dobavljačima 250 miliona dinara.

Posle konferencije za novinare u regionalnom povereništvu, radnici i sindikalci uputili su se u Gradsku kuću, gde su predali pismo za gradonačelnika. Oni očekuju da Grad, kao osnivač ustanove „Pčelica“, započne rešavanje problema. U protivnom, u sindikatu su spremni da radikalizuju svoje aktivnosti, alarmiraju nadležne državne organe, inspekciju rada, finansijske inspektore, Privredni, kao i Osnovni sud u Nišu.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde