Naslovna Društvo Prvog dana nakon otvaranja bez gužvi na pijacama

Prvog dana nakon otvaranja bez gužvi na pijacama

0
Pijaca na Trošarini / foto: redakcija

Pijace na Trošarini, Durlanu, Bulevaru Nemanjića i Bubnju u Nišu počele su sa radom, uz pojačane mere bezbednosti. U pijačni prostor je moguće ući samo nakon prethodne dezinfekcije ruku, za šta su zaduženi radnici “Tržnice”, a svi prodavci imaju maske i rukavice.

Sve tezge su obavijene folijom i jedino prodavci mogu da pakuju proizvode koje kupci zatraže.

Na pijacama je danas bilo malo i prodavaca i kupaca, tako da će očigledno biti potrebno neko vreme da prodaja oživi i vrati se na nekadašnje stanje.

Oni koji su danas pazarili bili su zadovoljni cenama, ali i ponudom.

“Povrće je jeftinije nego u piljarama za po desetak, dvadeset dinara. Nema mnogo tezgi, ali roba koju imaju je kvalitetna. Salata, rotkive, blitva, sve je sveže”, rekla je za Gradski portal 018 Nišlijka Marija Savić koja je jutros pazarila na pijaci na Trošarini.

Kupci su međutim, danas bili neprijatno iznenađeni činjenicom da prodavcima kućne hemije i drugih proizvoda nije dozvoljeno da počnu sa radom, iako su mnogi građani upravo zbog tih proizvoda došli na pijacu.

Pijaca na Trošarini / foto: redakcija

“Planirao sam da na pijaci kupim pre svega nešto od kućne hemije i čarape, međutim, vidim da je taj deo pijace i dalje zatvoren. To je baš šteta. Treba da daju i tim ljudima da rade. Na pijaci su kućna hemija i tekstilni proizvodi jefitniji nego u prodavnicama, a mislim i da je bezbednije da se kupuje na pijaci nego u zatvorenom prostoru”, rekao je Ivan Nikolić.

JKP “Tržnica” za sada ne planira otvaranje drugih zelenih pijaca u gradu, kao ni velike zelene pijace kod Tvrđave.

U “Tržnici” kažu da se od otvaranja pijace kod Tvrđave odustalo zbog straha od velikih gužvi s obzirom da na toj pijaci ima 600 tezgi, dok se od otvaranja ostalih pijaca odustalo jer je procenjeno da će sa četiri pomenute pijace moći da se izađe u susret kupcima iz svih delova grada.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde