Naslovna Društvo Manjak mesta u studentskim domovima

Manjak mesta u studentskim domovima

0

Na početku još jedne akademske godine, Niš beleži manjak mesta za smeštaj studenata u domove Studentskog centra. Za jedno mesto prijavljuju se dva i više studenata, a problem bi u značajnoj meri trebalo da reši novi studentski dom kod tehničkih fakulteta, čija je izgradnja stala pre oko dva meseca, kaže predsednica Komisije za smeštaj studenata, Nataša Nikolić.

Iako je Niš univerzitetski centar ovog dela Srbije i jedan od samo dva univerzitetska grada južno od Beograda, kapaciteti za institucionalni smeštaj studenata još nisu na zadovoljavajućem nivou. Nadležni kažu da se za smeštaj u studentske domove, na primer kod Pravnog, Elektronskog ili Medicinskog fakulteta, prijavljuje minimum duplo veći broj akademaca u odnosu na postojeći kapacitet.

Ono što ohrabruje je činjenica da je novi studentski dom kod postojećeg na Gradskom polju, izgrađen već do 7. sprata. Ova kapitalna investicija je, međutim, stala pre oko dva meseca, ali se ipak očekuje da se sa radovima uskoro krene opet.

Oni koji budu imali sreće da dospeju na spisak iznad crte, imaće smeštaj po svim standardima za studentski smeštaj, poručuju iz Studentskog centra. Uslovi za život i boravak u sobama su znatno unapređeni u odnosu na prethodnu deceniju, a tu je i mogućnost ishrane u obližnjim restoranima, takozvanim studentskim menzama.

 

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde