Naslovna Društvo Drugi upisni rok na Fakultete zakazan za 4, 5. i 6. septembar

Drugi upisni rok na Fakultete zakazan za 4, 5. i 6. septembar

0

Na fakultetima u Srbiji u toku je drugi upisni rok, a kada je reč o visokoškolskim ustanovama Niškog univerziteta ostalo je slobodno 1091 mesto, od toga 241 na budžetu, kaže prorektor za nastavu prof. dr Dobrica Živković. Tradicionalno, najveće interesovanje je za Filozofski i Medicinski fakultet, a najviše slobodnih mesta ostalo je na Ekonomskom fakultetu, gde ih ima 248.

Tokom prvog dana za preostala mesta na fakultetima Niškog univerziteta prijavilo se 157 kandidata. Prema Živkovićevim rečima, to nije neuobičajeno, jer je u septembru uvek višestruko manje kandidata nego u julskom roku, a na ruku im ne ide ni to što iz godine u godinu ima sve manje dece.

Dobra vest je da je na svih 13 fakulteta Univerziteta u Nišu ostalo slobodnih mesta, doduše na pojedinim samo za samofinansirajuće studente. Takav je slučaj na Ekonomskom fakultetu gde ima najviše mesta – 248, ali nijedno o trošku države. Veliki broj slobodnih mesta ostao je i na Pravnom fakultetu – 211, ali samo četiri na budžetu i to za one koji upišu odeljenje u Medveđi. Ipak, ima i onih fakulteta gde su od svih slobodnih mesta, sva na budžetu. Takva je situacija na Prirodno-matematičkom fakultetu u Nišu i Tehnološkom fakultetu u Leskovcu. Najveće interesovanje je, baš kao i julskom ruku, za Filozofski i Medicinski fakultet, pa će sasvim izvezno na ovim fakultetima sva mesta biti popunjena.

Prijemni ispiti su zakazani za 4, 5. i 6. septembar, a zakonski rok za okončanje upisa je 20. septembar.

 

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde