Naslovna Društvo Tiodorović: Zaraženo meso nije stiglo do potrošača

Tiodorović: Zaraženo meso nije stiglo do potrošača

0

Iako se pre par dana pojavila informacija da je u mesu pronađena opasna bakterija listeria monocitogenis, Nišlije nemaju razloga za brigu, potvrdio je za Gradski portal 018 epidemiolog Branislav Tiodorović. Zaraženo meso je otkriveno u samoj proizvodnji, koja je pod strogom kontrolom, i nije stiglo do potrošača.

-Nišlije jedu zdravo i strogo kontrolisano meso i nemaju razloga za brigu zbog pojave bakterije listerije monocitogenis, poznatije kao kraljica zamrzivača i hladnjaka- kaže epidemilog Branislav Todorović. Iako je potvrđeno da su u Makedoniji registrovani zaraženi ovom bakterijom, u Srbiji su preduzete sve mere predostrožnosti, i prema njegovim rečima, meso u kome je pronađena ova bakterija nije stiglo do potrošača  na vreme je uklonjeno sa tržišta.

– U toku letnjih meseci, normalna je učestalija pojava bakterija na svim mestima, a pogotovo na kvarljivim namirnicama – upozorava Tiodorović.

Tiodorović podseća da se meso koje prođe termičku obradu na sto stepeni oslobađa svih bakterija i da je ono, uglavnom, potpuno bezbedno za upotrebu.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde