Naslovna Društvo Svi Nišville programi

Svi Nišville programi

0

U Kulturnom centru Beograda danas je predstavljen kompletan program ovogodišnjeg izdanja koje će se održati od 14. do 17 avgusta u niškoj Tvrđavi. Direktor festival Ivan Blagojević napomenuo je da uvodni program počinju još 12. avgusta predstavom “Kokoške su na džezu”,  kao i da će 13. avgusta u sklopu istog segmenta “Nišville jazz teatar” biti održana i predstava “Naručeni balet” . Takođe u sredu, 13. avgusta, na River stejdžu održaće se tradicionalni koncertni homage “Prijatelji Šabanu”, a u niškoj Galeriji Art55 biće otvoren niška postavka izložbe fotografija sa Nišvilla 2013 “Jazz from the South” mladog fotografa Predraga Todorovića, koja je danas predstavljena u KCB i koju će publika u Beogradu moći da vidi do 12. avgusta!

Direktor Nišvilla Ivan Blagojević je podsetio da će u sklopu Nišvilla, u petak 15. avgusta biti održan i koncert pedesetak mladih muzičara iz šest gradova juga Srbije: Niša, Leskovca, Vladičinog Hana, Bosilegrada, Vranja i Bujanovca – kao deo realizacije projekta “Jazz – Multikulturalni izraz” koji Nišville fondacija realizuje sa partnerima: Muzičkom školom Niš i Muzičkom školom “Stanislav Binički” iz Leskovca, a uz podršku Delegacije Evropske Unije u Srbiji, Kancelarije za saradnju sa civilnim društvom Vlade Srbije i Ministarstva omladine i sporta.

Govoreći o sponzorima festivala, Ivan Blagojević je naglasio da  NIS već šestu godinu zaredom podržava „Nišvil“ u okviru programa „Kultura bez granica“ čime nastoji da doprinese promociji kulturnih vrednosti i razvoju umetnosti. U sklopu te podrške, NIS je ove godine organizovao i muzički konkurs «Imaš li žicu za Nišvil» koji će omogućiti mladim, talentovanim i neafirmisanim bendovima da nastupe na festivalu. Na ovaj konkurs, koji je zaključen pre dva dana, prijavilo se 47 bendova čiji se snimci mogu preslušati na sajtu http://www.nis.eu/nisvil-2014 . Tri najbolja benda biće proglašena 10. avgusta, a rezultati konkursa biće objavljeni na sajtu i fejsbuk stranici NIS-a, kao i na internet prezentaciji „Nišvil“ festivala. NIS će pobedničkim bendovima ovog konkursa obezbediti nastup na Youth stage-u festivala, profesionalni snimak nastupa, komplet ulaznica za sve članove benda, kao i smeštaj.

Osim glavnog programa na Earth i Sky binama, Nišville će i ove godine imati mnoštvo besplatnih muzičkih programa (Open, Youth, Welcome i Matine stejdževi), projekcije džez i muzičkih filmova na Movie stejdžu, izložbe, promocije knjiga i časopisa, tradicionalni Nišville workshop…..

Po završetku press konferencije, mini koncert na platou kod fontane ispred KCB-a, održala je niška grupa Jam Station.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde