Naslovna Društvo „Dani banice“ od 15. do 17. avgusta

„Dani banice“ od 15. do 17. avgusta

0

Ljubitelji banica će od 15. do 17. avgusta u Beloj Palanci moći da uživaju u ovom tradicionalnom specijalitetu, u okviru “Dana Banice”. Osim takmičenja u spremanju slatkih, slanih i pita pravljenih od integralnog brašna, posetioci će uživati i u raznovrsnom kulturno-umetničkom programu.

I ove godine organizatori tradicionalne manifestacije “Dani banice“, koja se održava u Beloj Palanci, predstaviće stare kulinarske recepte za pravljenje slatkih, slanih i pita od integralnog brašna, kao i različitih domaćih jela. Manifestacija će ove godine imati najveći broj takmičara, najavljuju organizatori.

Osim što će moći da probaju kulinarske specijalitete, posetioci će uživati i u raznovrsnom kulturno-umetničkom programu.

I najmlađi će moći da nauče tajne spremanja dobre banice, ali i da se takmiče na dečijoj olimpijadi koja će biti održana trećeg dana manifestacije.

Manifestacija “Dani banice“ je međunarodnog karaktera, te se očekuje da će učestovati i kulinarski majstori iz drugih zemalja. Svake godine u Belu Palanku dođe nekoliko hiljada posetilaca da degustira tradicionalne srpske specijalitete, a veliki je broj i onih koji ovde dođu da pokažu svoje kulinarske veštine.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde