Naslovna Društvo PRIBLIŽIMO SE PACIJENTIMA U MRAMORU I MRAMORSKOM POTOKU

PRIBLIŽIMO SE PACIJENTIMA U MRAMORU I MRAMORSKOM POTOKU

0

U okviru aktivnosti „Približimo se pacijentima“ – provera zdravlja stanovništva na seoskom područiju, koju organizuje Dom zdravlja u Nišu u saradnji sa Gradskom opštinom Palilula, ove nedelje, 27.07.2014. godine ekipa Doma zdravlja Niš vršiće proveru zdravlja stanovnika u selu Mramor (od 09:00-11:00) i selu Mramorski potok (11:30-12:30).

Stanovnici će moći da provere svoje zdravlje besplatno. Predstavnici službe Doma Zdravlja Niš, za zdravstvenu zaštitu odraslih i kućno lečenje, koju čine lekar-medicinska sestra, pružiće usluge: uzimanje anamnestičkih podataka, klinički pregled, EKG- u kućnim uslovima, određivanje nivoa šećera u krvi. Posebno će biti sagledani pacijenti koji su stari, teško pokretni ili potpuno nepokretni i zavisni od tuđe pomoći.

Opština Palilula u saradnji sa Domom zdravlja u Nišu uspešno ostvaruje projekat promocije zdravlja i zdravih stilova života – , koji je namenjen svim stanovnicima Grada. Tokom jula meseca zdravstvenom proverom obuhvaćeno je stanovništvo u deset sela opštine Palilula, koja nemaju zdravstvenu ambulantu. Promotivna aktivnost „Približimo se pacijentima“ otpočela je u Gradskoj opštini Palilula 06.07.2014. a završiće se u nedelju 03.08.2014, u selu ČOKOT (od 09:00-10:00) i selu Lalinske pojate, (10:30-11:30). Ova zdravstvena aktivnost je imala veliki odjek među stanovnicoma opštine Palilula. (EKOpolis, D.V)

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde