Naslovna Društvo Vremensko ograničenje parkiranja za osobe sa invaliditetom biće produženo na tri sata

Vremensko ograničenje parkiranja za osobe sa invaliditetom biće produženo na tri sata

0

Osobe sa ivaliditetom uskoro će moći da koriste parking mesta u trajanju od tri sata bez produženja, dogovoreno je na sastanku predstavnika Uprave za dečju, socijalnu i primarnu zaštitu sa Udruženjima osoba sa invaliditetom.

Predstavnici Udruženja multiple skleroze, distrofičara, udruženja gluvonemih, neka su od 16 udruženja osoba sa invaliditetom iz Niša, koja su o svojim problemima, predlozima i inicijativama razgovarali sa predstavnicima Uprave za dečiju, socijalnu i primarnu zdravstvenu zaštitu.

Iz Uprave za dečiju, socijalnu i primarnu zdravstvenu zaštitu kažu da su uvek otvoreni za saradnju sa ovim udruženjima i da će im izaći u susret koliko je to moguće.

Jedna od inicijativa koja je do sada preduzeta je proširenje broja parking mesta za 35. Još jedna novina bilo bi i to da se vremensko ograničenje parkiranja za osobe sa invaliditetom produži na tri sata.

Iz uprave za dečiju, socijalnu I primarnu zdravstvenu zaštitu su najavili da će do kraja godine doneti Pravilnik sa kriterijumima finansiranja udruženja osoba sa invaliditetom, koji će 2015. godine stupiti na snagu, a biće od velikog značaja za ova udruženja.

 

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde