Naslovna Društvo Još jedan veliki uspeh učenika Gimnazije „Svetozar Marković“

Još jedan veliki uspeh učenika Gimnazije „Svetozar Marković“

0

Četvorica mladih programera iz Srbije osvojila su tri medalje na upravo održanoj 26. Međunarodnoj informatičkoj olimpijadi u Tajpeju na Tajvanu, saopštio je vođa ekipe Srbije Nikola Milosavljević. Nišlija Marko Stanković osvojio je srebro, a njegov školski drug iz Gimnazije „Svetozar Marković“ Ivan Stošić bronzanu medalju.

Srpski programeri osvojili su dve srebrne i jednu bronzanu medalju, a na ovogodišnjem takmičenju na Tajvanu učestvovalo je 311 takmičara iz 82 zemlje.

Kao i na matematičkoj olimpijadi u Kejptaunu, i na informatičkoj najuspešniji predstavnici Srbije bili su učenici iz Niša i  to opet iz Gimnazije „Svetozar Marković“.

Marko Stanković, učenik Gimnazije „Svetozar Marković“ u Nišu i Dimitrije Erdeljan, đak novosadske Gimnazije „Jovan Jovanović Zmaj“ osvojili su srebrne medalje.

Ivan Stošić, učenik gimnazije „Svetozar Marković“ u Nišu okitio se bronzanim odlicjem.

Našu zemlju predstavljao je i Andrej Ivašković, učenik Matematičke gimnazije u Beogradu, kome je, nedostajalo samo pet poena do bronzane medalje.

Ekipa Srbije za ovo takmičenje odabrana je posle niza takmičenja koje uključuju kvalifikacije, okružno takmičenje, državno takmičenje i Srpsku informatičku olimpijadu. Završne pripreme u trajanju od sedam dana održane su u Istraživačkoj stanici Petnica. Troškove puta na Međunarodnu informatičku olimpijadu pokrilo je Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Srbije.

 

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde