Naslovna Društvo Jako nevreme protutnjalo Jelašnicom

Jako nevreme protutnjalo Jelašnicom

0

Snažno nevreme protutnjalo je sinoć Jelašnicom i ostavilo iza sebe poplavljene kuće, oštećene puteve. U najkritičnijim delovima sela, vodu je iz domaćinstava ispumpavala vatrogasna brigada. Povređenih nema, ali je materijalna šteta velika.

Nevreme praćeno olujnim vetrom i jakom grmljavinu trajalo oko 4 sata, a zbog jake kiše nisu se mogle videti kuće ni na razdaljini od 10 metara. Među četiri i po hiljade žitelja od posledica ogromne količine vode koja se slivala niz ulice najviše je stradalo domaćinstvo porodice Đorđević.

Zbog ogromne količine padavina i suženog toka ponovo se izlila nabujala Kunovička reka,poplavivši 10 kuća, pa su i žitelji ovog dela Jelašnice celo prepodne ispumpavali vodu iz dvorišta kako bi spasili belu tehniku i zasade u plastenicima. Kako bi o zatečenoj situaciji i šteti izvestila Skupštinu Gradske opštine Niška Banja, Jelašnicu i ugrožena domaćinstva obišla je odbornica Živana Vučković.

Nešto kasnije poplavljene je obišao i predsednik Skupštine GO Niška Banja Zoran Vidanović,ali nije hteo da da izjavu pred kamerama dok ne bude imao kompletne podatke o nastaloj šteti. Zbog nanosa zemlje sa okolnih brda i oštećenja asfalta, lokalni autobus ne saobraća do Suvog Dola, već samo do ulaza u Jelašnicu u kojoj je prema prvim nezvanicnim procenama, štetu zbog oluje, pretrpelo je oko 10 odsto domaćinstava.

 

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde