Naslovna Društvo Otvorena NIS-ova laboratorija na PMF-u

Otvorena NIS-ova laboratorija na PMF-u

0

Na Prirodno-matematičkom fakultetu u Nišu otvorena je NIS-ova laboratorija znanja koja će studentima omogućiti vrhunske uslove za rad na projektima prirodnih nauka, a biće namenjena i talentovanim srednjoškolcima za pripreme pred regionalna takmičenja.

Adaptacija ove laboratorije za fiziku, podržava Grad Niš, a deo je programa „Energije znanja“ u okviru koga je Naftna industrija potpisala sporazume o saradnji sa Univerzitetima u Nišu, Beogradu i Novom Sadu.

Budući fizičari Bogdan i Novak Stanojević, Predrag Cvetković, Ivan Stošić i Jovana Todorović vežbaće na digitalnom osciloskopu, Hofmanovom aparatu, koristiti optičku klupu, kalorimetar i Kuntovu cev zahvaljujući novotvorenoj NIS-ovoj laboratoriji na Prirodno-matematičkom fakultetu u Nišu.

Oprema koju je donirala Naftna industrija Srbije omogući će srednjoškolcima i studentima da razvijaju svoje veštine u eksperimentalnoj fizici, što podržava i Grad Niš.

Do sada je u razvoj prirodnih nauka u Srbiji NIS uložio oko 30.000 evra, a slične kabinete za ekperimente otvoriće se i na fakultetima u Novom Sadu i Beogradu.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde