Naslovna Društvo Završene 25. Internacionalne horske svečanosti

Završene 25. Internacionalne horske svečanosti

0

Proglašenjem pobednika i dodelom nagrada, svečano su završene 25. Internacionalne horske svečanosti. U konkurenciji između 15 horova, „Zlatnu značku festivala“ osvojio je Hor RTS-a, pod dirigentskom palicom Bojana Suđića.

Niš je u prethodna četiri dana bio centar horske muzike na Balkanu. Petnaest horova i preko 500 horskih pevača prodefilovalo je letnjom pozornicom i predstavilo svoje pevacko umeće publici koja pedeset godina sofisticirano gaji horsku muziku. Festival je protekao u svetlu stevana Mokranjca i stogodišnjice od početka Prvog svetskog rata.

Žiri festivala je nagradu za najbolje izveden program u celini, kao izvođenje Pete rukoveti dodelio srpskom pevačkom društvu iz Pančeva. Nagrada ,,Radoica Milosavljević“, pripala je prvom beogradskom pevačkom društvu, dok je Nagrada ,,Milorad Veljković Špaja“ pripala horu „Ivo Lola Ribar“. Hor iz Podgorice je dobitnik dve nagrade: za negovanje lokalne tradicije, kao i izvođenje zadate kompozicije ,,Tebe boga hvalim”. Za najboljeg solistu proglašen je tenor Marko Milanović iz vokalne grupe ,,Konstantin”.

Dodelom nagrada svečano su zatvorene 25. Internacionalne horske svečanosti.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde