Naslovna Društvo Medicinske škole i gimnazije najtraženije!

Medicinske škole i gimnazije najtraženije!

0

Prvi deo upisnog roka u srednje škole je završen, a sudeći po rang listama, ove godine je na području tri okruga najteže bilo izboriti se za mesto u medicinskim školama i gimnazijama, rekao je za Gradski Portal 018 Školske uprave Živomir Jovanović.

Drugi upisni rok je 10. jula, kaže Jovanović i dodaje da će konačan broj odeljenja biti poznat posle 20. avgusta, kada se završava upis u srednje škole.
Na završnom ispitu učenici osmog razreda na području Školske uprave u Nišu su ostvarili solidne rezultate i nadležna Komisija za upis u srednje škole Nišavskog okruga imala je samo jednu žalbu na rezultate testova, kaže načelnik Školske uprave Živomir Jovanović.

U odnosu na prethodnih pet, ove godine na području Školske uprave ima 184 odeljenja manje, ali je sudeći po rang listama i ovog puta je interesovanje učenika bilo najviše za gimnazije, medicinske, pravno-poslovnu i ugostiteljsko-turističku školu.

Drugi upisni rok je 10. jula, a učenici koji polažu popravne ispite ili iz nekog drugog razloga nisu polagali malu maturu u redovnom roku, za njih će upis u srednje škole biti 18,19. i 20. avgusta.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde