Naslovna Društvo Završen konkurs za gradske prevoznike

Završen konkurs za gradske prevoznike

0

Za usluge javnog gradskog prevoza javilo se pet autoprevoznika, kažu u nadležnoj Direkciji i dodaju da će komisija u narednih 40 dana odlučiti čiji autobusi će od septembra saobraćati na niškim ulicama.

U odnosu na prošle godine na konkurs se nisu javili prevoznici “Transprodukt” i “Lekon”, ali se pojavilo novo preduzeće iz Požarevca “Ariva Litas”.

Konkurs za vršenje usluge javnog gradskog prevoza, za koji je Direkcija za javni prevoz raspisala tender sredinom maja je završen. Autoprevoznici koji su se javili da saobraćaju na području Niša su “Niš ekspres”, JP “Aerodrom Niš”, “Ćurdić” iz Beograda, “Ariva Litas” iz Požarevca i „Lasta“ iz Beograda.

U odnosu na prošle godine, na konkurs se nisu javili prevoznici “Transrprodukt” i “Lekon”, ali nisu poznati razlozi za to, kaže Petronijević . On dodaje da bi novi ugovori sa autoprevoznicima, koji će biti rigorozniji nego ranije, trebalo da budu potpisani u septembru.

„Niš-ekspres“ je jedini autoprevoznik koji je konkurisao za prvi paket linija gde bi saobraćalo 59 autobusa. Vozila „Ćurdića“, preduzeća „Aerodrom“, „Ariva Litas“, „Lasta“, ako komisija prihvati ponude, putnike bi prevozilo na takozvanim linijima druge, treće i četvrte partije, gde spadaju linije Bubanj – Donja Vrežina, Bulevar Nemanjića, Duvanište i dr.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde