Naslovna Društvo Uprava Kliničkog centra Niš saopštenje

Uprava Kliničkog centra Niš saopštenje

0

Gradski Portal 018 – 15.06.2019                                          Foto: D. Milić

Uprava Kliničkog centra Niš, na čelu sa generalnim direktorom, prof. dr Zoranom Radovanovićem, ovim putem želi da javno, najoštrije osudi vandalsko ponašanje nepoznatog počinioca ili počinilaca, koji su noćas, ničim izazvani i iz zasada nepoznatih razloga, namerno oštetili imovinu države Republike Srbije i Kliničkog centra Niš, kada su balonom, koji je bio napunjen farbom plave boje, gađali zid i fasadu na ulazu u Kliniku za kardiohirurgiju KC Niš.

Tom prilikom, namerno ili nenamerno, oštećena je i spomen ploča zahvalnosti američkom narodu, vojsci i Vladi, na kojoj se nalazi i grb američke Kopnene vojske, a koju je, 21. juna, prošle godine, u znak zahvalnosti zbog donacije Vojske SAD od 400 hiljada dolara namenjene Klinici za kardiohirurgiju, rukovodstvo te Klinike, pred medijima i javnosti i svečano otkrilo.

Nakon uočene štete, služba obezbeđenja KC Niš, slučaj je odmah prijavila pripadnicima PU Niš, koji su potom izašli na lice mesta.

Nadležne službe u niškom Kliničkom centru i rukovodstvo Klinike za kardiohirurgiju, već su preduzeli mere u saniranju pričinjene štete.

Uprava Kliničkog centra Niš, očekuje od nadležnih organa, da u najkraćem mogućem roku utvrde sve okolnosti i pronađu počinioca, odnosno počinioce.

S poštovanjem,

UPRAVA KC NIŠ

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde