Naslovna Društvo Pobednicima takmičenja “STOP- svi na sport – učenicima Osnovne škole “Duško Radović...

Pobednicima takmičenja “STOP- svi na sport – učenicima Osnovne škole “Duško Radović na dar bicikli

0

Gradski Portal 018 – 27.04.2019

Pobednici ovogodišnjeg  takmičenja “Stop-svi na sport” su učenici Osnovne škole “Duško Radović” iz Niš.

Ove godine na devetom po redu takmoičenju učestovalo je 40-tak škola a ono što karakteriše ovogodišnje takmičenje je da su se đacima iz Niša pridružili i učenici četvrtog razreda iz Ražnja, Merošine i Aleksinca.

 Organizatori takmičenja su Ministarstvo unutrašnjih poslova u Nišu, Sportski savez grada i Školska uprava.

Predrag Pržić, generalni sekretar sportskog saveza Niša  rekao je da ova manifestacija koju Sportski savez organizuje sa Policijskom upravom deveta po redu manifestacije.


Predrag Pržić

“  Deveta je godina kako se organizuje manifestacija. Sastoji se niza sportskih poligona, kao i poligona memorija i slagalica.Cilj je da deci četvrtog razreda osnovnih škola prilbližimo sportove koji su možda malo zapostavljeni i koji su manje popularni. Svi se bave fudbalom. Ovde je tekvondo najviše zastupljen i najviše se dopada deci. Kroz sve te poligone učimo ih fer pleju, kako treba da se ponašaju na terenu, van terena i da budu bezbedni u saobraćaju, čemu ih uče iz Policijske uprave.”


Dragana Sotirovski

Kako je Dragana Sotirovski, načelnica Nišavskog okruga rekla najboljima su uručene nagrade a “ zapravo svi oni koji su učestvovali su najbolji”. Ona je dodala “Raduje me što ova deca uče koliko je važan sport, koliko je važno takmičenje a koliko je dobro to kada odmerite snage a pokažete da su svi pobednici bez obzira na to ko je zaista pobedio a ko nije.” Ona je dodala da će Okrug ovakve akcije i dalje podržavati.

Učenici četvrtog razreda osnovnih škola odmeravali su snagu u odbojci, gimnastici, atletici, tekvondu, streličarstvu, orijentiringu, slagalici i memoriji.

Njih su sve vreme pratili organiztori – Ministarstvo unutrašnjih poslova

“Naši radnici, odnosno naši službenici imaju afiniteta za ovaj posao i ovaj posao su vrlo odgovorno shvatili. Prevashodno je da mi nađemo partnere u školama. U stvari , mi jesmo parneri u školama ali to treba da shvatimo svi mi. Škole to jesu radile, jesu shvatile, pre svega deca, i da smo saradnici u jednom velikom projektu”, rekao je načelnik Policijske uprave u Nišu Slaviša Virijević. 

Prvonagrađeni su kao nagradu dobili bicikle.   

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde