Naslovna Društvo Odeljenje Neonatologije dečije klinike KC Niš dobilo nove aparate

Odeljenje Neonatologije dečije klinike KC Niš dobilo nove aparate

0

Gradski Portal 018 – 23.04.2019

Odeljenju za neonatologiju Dečije interne klinike KC Niš UNICEF je u saradnji sa Voda Vodom uručio aparate vredne 2,5 miliona dinara. Radi se o apratima koji će se koristiti u lečenju tek rođenih beba. Donaciju su klinici predali Ređina De Dominićis, direktorka UNICEF-a u Srbiji i Abdulaziz Abden, generalni menadžer Caro General Trading iz Kuvajta, kompanije koja je partner Vodavodi.


dr Goran Stanojević

“Klinički centar u Nišu je sada dobio jednu vrednu donaciju i značajna je za dalju organizaciju i lečenje naših najmlađih pacijenata”, istakao je dr Goran Stanojević, pomoćnik direktora Kliničkog centra u Nišu.

Direktorka Dečije klinike dr Emilija Golubović je naglasila da su aparati koje su dobili važni u lečenju malih tek rođenih pacijenata i da će njihova primena doprineti njihovom kvalitetnijem lečenju.


dr Goran Stanojević

“Donacija je vredna preko osam hiljada evra , ali vrednost donacije nikada nije samo u materijalnoj vrednosti”, istakla je dr Emilija Golubović. “Prava vrednost donacije je u tome kako možemo da je iskoristimo, a nama je sve ovo što smo dobili jako potrebno u svakodnevnom radu”.

Donacija se sastoji od nekoliko aparata koji su klinici bili neophodni, potom od foto lampi, monitoringa buke i specijalno dizajniranih fotelja koje klinika do sada nije imala.

“Funkcija ovih fotelja je da mama ostvari veoma blizak kontakt sa detetom, koža na kožu. To bi pokazalo tek rođenoj bebi da su njegovi najbliži, pre svega mama, sa njim i da se brinu o njima”, kazala je Golubović.

Jelena Zajganović Jakovljević iz kancelarije UNICEFA je naglasila da oni već nekoliko godina sarađuju sa Dečijom klinikom id a će ta saradnja biti nastavljena.

“Obezbedili smo jedan deo podrške koji će omogućiti da Niš postane poznat neontološki centar u budućnosti i ovo je samo jedan deo onoga što Ministarstvo zdravlja planira da uradi ne bi li poboljšalo uslove u dečijim klinikama”, naglasila je Jelena Zajganović Jakovljević.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde