Naslovna Društvo Građevinska škola u Nišu poziva osmake u posetu

Građevinska škola u Nišu poziva osmake u posetu

0

Gradski Portal 018 – 17.04.2019

Građevinska škola „Neimar“ u Nišu 24.aprila od 10 do 16 sati, organizuje Dan otvorenih vrata kada će se učenici ove škole družiti sa osmacima iz svih niških osnovnih škola. Za goste škole je pripremljena i videoprezentacija koju će osnovci sa roditeljima moći da pogledaju tokom celog dana, ali je škola pripremila i druga iznenađenja za buduće đake. U školi posebno ističu da nude zanimanja za kojima postoji potreba na tržištu rada i lako može da se dođe do posla što je u ovom trenutku jedan od kriterijuma za izbor škole.

„Na štandovima će biti izložene makete koje su uradili naši đaci, crteži na računaru jer se u školi rade i aplikativni programi. Na taj način osmaci će moći na najočigledniji način da se upoznaju sa tim šta ih očekuje u našoj školi i šta sve mogu da urade“, kaže Nataša Šagrić, profesor stručnih predmeta

Gosti će se upoznati i sa primenom informacionih tehnologija u školi i snimanjem terene za potrebe geodezije i niskogradnje uz pomoć drona.Tokom Dana otvorenih vrata deca će moći da obiđu i sve kabinete u školi, poligone na kojima se obavlja praktična nastava i novu laboratoriju za ispitivanje građevinskih materijala koja je otvorena krajem prošle godine.

„Posebno se ponosimo ovom laboratorijom koja je opremljen uz pomoć i podršku građevinskih firmi sa kojima škola sarađuje, a među njima je i najveća evropska firma u građevinarstvu. Sa opremanjem laboratorije nastavljamo i dalje, a deca su dobila mogućnost da odgovarajuće vežbe odrade u njoj što je od posebnog značaja kada se radi o praktičnim vežbama“, dodaje Šagrić.

Deo dana osnovci će provesti sa učenicima Građevinske škole „Neimar“ od kojih će neposredno saznati sve detalje o načinu školovanja, mogućnostima koje škola pruža, praktičnoj nastavi.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde