Naslovna Društvo Ekološka razmena: Prijem u Gradskoj kući

Ekološka razmena: Prijem u Gradskoj kući

0

Gradski Portal 018 – 04.04.2019

Organizacija „Nađi Raula“, Gimnazija „Kreativno pero“ iz Beograda i ETŠ „Mija Stanimirović“ iz Niša u saradnji sa JKP Mediana i radnim grupama za socijalna pitanja i humanitarne aktivnosti Kancelarije za mlade Grada Niša, koje su otvorene na inicijativu Gradonačelnika Niša Darka Bulatovića, organizuju razmenu učenika ove škole iz Beograda i Niša.

Učenici Gimnazije „Krativno pero“, njih 48 dolazi u petak (sutra), 5. aprila u Niš, oni će se tom prilikom upoznati sa svojim drugarima iz ETŠ „Mija Stanimirović“, dok će njihovi profesori moći da međusobno razmene iskustva. Pored druženja, učenici će saditi i sadnice prijateljstva, te na taj način promovisati značaj zaštite životne sredine u susret obeležavanju Dana planete Zemlje.

Povodom razmene učenika ove dve škole, sutra 5. aprila je u Gradskoj kući zakazan prijem, na kome će se obratiti: Darko Bulatović, Gradonačelnik Niša, Dragoslav Pavlović, direktor JKP „Mediana“, Gordana Kedžić, direktorka Gimnazije „Kreativno pero“ i Aleksandar Stevanović, direktor ETŠ „Mija Stanimirović“. 

U Gradskoj kući biće podeljene i ekološke zahvalnice učesnicima razmene – njih 50-ak, koji će nakon prijema posetiti i školu domaćina, te zasaditi sadnice prijateljstva u dvorištu škole.

Prijem u Gradskoj kući, povodom razmene učenika ove dve škole održava se sutra 5.aprila 2019. od 11h u holu Gradske kuće u Nišu (7.juli br.2). Obraćanje novinarima počinje u 11.10h. Zbog neophodnih priprema, najbolje je doći u 11h.

Nadamo se da ćete ispratiti ovaj događaj, čiji je cilj da povežemo mlade i ukažemo na značaj održivog razvoja i zaštite životne sredine. Pozivamo Vas da dođete i napravite prilog za svoje gledaoce, odnosno čitaoce.
U prilogu mozete pronaci vise informacija.

PODACI:

Datum održavanja: 5.4.2019. (petak)
Događaj: Prijem u Gradskoj kući povodom ekološke razmene učenika između škole iz Beograda i Niša
Mesto održavanja: Hol Gradske kuće u Nišu
Vreme za novinare: 11.10 – 11.30h

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde