Naslovna Društvo Novi podzemni kontejneri u sklopu komunalnog opremanja na teritoriji Gradske opštine Medijana

Novi podzemni kontejneri u sklopu komunalnog opremanja na teritoriji Gradske opštine Medijana

0

Gradski Portal 018 – 03.04.2019

U ulici Branka Krsmanovića u GO Medijana danas su postavljena još četiri savremena podzemna kontejnera. Jedan podzemni kontejner zamenjuje četiri nadzemna a znatno su manjeg gabarita. Stari kontejneri, kako se pokazalo, nefunkcionalni su i zastareli i često se lome.

 U  sklopu komunalnog opremanja na teritoriji Gradske opštine Medijana, postavljena su od početka godine do sada 23 podzemna kontejnera. Vrednost ovih kontejnera je  blizu 10 miliona dinara. Kontejneri su postavljeni na devet lokacija, od čega ih je najviše u u Ulici Branka Krsmanovića. Do dasa je ovde postavljeno šest podzemnih skupljača smeća.

“Gradska opština Medijana veliku pažnju posvećuje komunalnom opremanju grada. Ovo je nastavak naših aktivnosti na uređenju opštine. Izlazimo u susret stambenim zajednicama koje su u prethodnom periodu podnosile zahteve za ugradnju podzemnih kontejnera. Cilj je da celu teritoriju opštine „pokrijemo“ ovim sudovim koji su potpuno inovativnii. Opremljeni su pedalama za nožno otvaranje, kako bi našim sugrađanima olakšalo odlaganje smeća.  Plan je da nastavimo i ove godine sa tim poslom, jer i dalje postoji potreba za unapređenjem načina odlaganja komunalnog otpada i podizanjem nivoa komunalne higijene”,  kaže predsednik Gradske opštine Medijana Nebojša Kocić.

“U narednom periodiu nabavićemo još desetak kontejnera a rebalansom budžeta možemo opredeliti sredstva za još dvadesetak do kraja godine”

Kako je predsednik GO Medijane rekao ove godine ugrađeni su kontejneri sa pedalom,  što olakšava rukovanje građanima prilikom odlaganja smeća.

Osim Ulice Branka Krsmanovića, nove podzemne sudove za prikupljanje smeća dobili su građani u ulicama Koste Stamenkovića, Uroša Predića, Rentgenovoj, Prijezdinoj, Karadžićevoj, Nikole Pašića, Jug Bogdanovoj i u Brzom brodu.

 U narednom periodu biće obuhvaćen deo opštine Medijana od Trošarine ka centru Niša.

“ Lokacije gde će se postaviti  kontejneri određuju se na osnovu zahteva sugrađana. Veoma su pozitivna iskustva u korišćenju podzemnih kontejnera i zato je veliki broj zahteva sugrađana.  Od kada se ovakvi kontejneri postavljaju znatno je povećana higijena odlaganja smeća. Fiksirani su a specijalizovani kamioni za odvoz smeća  JKP Medijane lako prazne kontejnere@, dodaje Koci’.

Na području najveće niške opštine ukupno je do sada ugrađeno 117 podzemnih kontejnera.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde