Naslovna Društvo 49 godina Univerziteta u Nišu

49 godina Univerziteta u Nišu

0

Univerzitet u Nišu prvi je u zemlji, ali i regionu koji je dobio visoko priznanje Evropske komisije „Znak izvrsnosti“, zbog toga što je prva naučnoistraživačka institucija u zemlji koja je usvojila Strategiju razvoja ljudskih resursa u skladu sa preporukama. Rektor niškog Univerziteta, Dragan Antić kaže da, osim ove nagrade, u nedelji kada se obeležava 49 godina rada ovog visokoobrazovnog centra, niški Univerzitet može da se pohvali još mnogim postignućima koja ga izdvajaju od ostalih centara.

Od osnivanja niškog Univerziteta, pa sve do danas , diplomiralo je preko 60 hiljada studenata, od kojih je preko hiljadu i po i doktoriralo. Četrdeset devet godina uspešnog naučnoistraživačkog rada i zalaganja, prepoznala je i Evropska komisija za razvoj ljudskih resursa, shodno tome i dodelila nagradu „Znak izvrsnosti“, koja je prva ovakve vrste u Srbiji.

Univerzitet u Nišu prethodnih godina formirao je i Centar za podršku studentima, ali i Centar za javne politike EU. Osim podrške u napredovanju niških studenata, Univerzitet podržava i one „večite studente“, koji traže za sebe još jednu šansu.

Ove godine, niški Univerzitet 49. godina postojanja proslavlja cele nedelje, kroz razne manifestacije i svečane skupove. Dodeljene su nagrade najboljim studentima niškog Univerziteta, a u narednim danima biće odlikovani i oni sa prosekom iznad 9,5, kao i oni profesori koji su svojim delom i znanjem zaslužili priznanje.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde