Naslovna Niš Gradonačelnik: Kancelarija za dijasporu u potpunosti je opravdala svoje postojanje

Gradonačelnik: Kancelarija za dijasporu u potpunosti je opravdala svoje postojanje

0

Niška Kancelarija za dijasporu prva je u Srbiji pokrenula servis Virtuelni matičar. Naši ljudi koji žive i rade u inostranstvu mogu elektronskim putem da dobiju sve dokumente iz matične evidencije.

Kancelarija za dijasporu u potpunosti je opravdala svoje postojanje, istakao je gradonacelnik prof. dr Zoran Perišić, na konferenciji za novinare u Gradskoj kući povodom godišnjice ove institucije.

Kancelarija za saradnju sa dijasporom, postala je prepoznatljiva po tome što omogućava građanima Srbije poreklom iz Niša, ali i iz ostalih gradova i opština, servise koji im je pojednostavio komunikaciju sa organima lokalne samouprave. Virtuelni matičar pruža mogućnost da do ličnih dokumenata dođu na mnogo lakši brži i efikisaniji način. Da internetom naruče na kućnu adresu preporučenu avionsku pošiljku koja im potreban dokument dostavlja u roku od 15 dana.

Najzaslužnija za to što je Niška kancelarij za saradnju sa dijasporom postala prepoznatljiva je prva šefica kancelarije, Tamara Ćirić. Uverenje o državljanstvu za sada se putem Kancelarije za dijasporu može izdati našim građanima u inostranstvu samo sa matičnog područja Niš, a izvodi iz matične knjige rođenih, venčanih i umrlih za sve 103 opštine u Srbiji.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde