Naslovna Društvo Prezentacija „Tvining projekta“

Prezentacija „Tvining projekta“

0

Edukacija nacionalnih i regionalnih administracija za postizanje ekonomske stabilnosti i boljih uslova za rad u Srbiji, neophodni su kako bi naša zemlja ispunila uslove i sustigla zemlje iz okruženja koje su odnedavno postale članice Evropske unije. Zbog toga, Vlada Republike Srbije i Republike Slovačke uzajamno sarađuju na projektu koji će unaprediti socijalni dijalog u našoj zemlji.

Ekonomska stabilnost i poboljšanje uslova za rad i zapošljavanje, a samim tim i za privlačenje stranih investicija od presudnog je značaja za unapređivanje privrede u Srbiji, rečeno je na prezentaciji „Tvining projekta“ na kome sarađuju Srbija i Slovačka. Projekat, koji edukuje i nacionalnu i regionalnu administarciju prezentovan je i u Nišu.

Stručni predstavnici Slovačke kažu da je socijalni dijalog u Srbiji na zadovoljavajućem nivou, ali da ima prostora da se još unapređuje.

Tvining projekat zamišljen je kao instrument kojim se podržava saradnja institucija zemalja članica sa odgovarajućim institucijama zemalja kandidata za članstvo u EU, a sa ciljem jačanja državne uprave i pravosuđa u sprovođenju pravnih tekovina Evropske unije.

 

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde