Naslovna Društvo Radna grupa za implementaciju Strategije bezbednosti mladih

Radna grupa za implementaciju Strategije bezbednosti mladih

0

Niš, 5. jun 2014. godine – Radna grupa za implementaciju Akcionog plana Strategije bezbednosti Grada Niša (RG), koju je nedavno formirao gradonačelnik Niša prof.dr Zoran Perišić, održala je drugi sastanak.

Radnu grupu čine predstavnici lokalne samouprave i nevladinog sektora i njen primarni zadatak je da se u okviru pomenute strategije izrađuju preporuke za donošenje određenih mera i iste upućuju donosiocima odluka, a koji će potencijalno predlagati njihovo usvajanje.

Ključni zaključci drugog sastanka RG su da treba intenzivno raditi na podizanju svesti u javnosti o potrebi suzbijanja nasilja među mladima i nad mladima. U skladu s tim, RG upućuje apel prvenstveno mladima da se primereno ponašaju tokom proslava maturskih večeri kako ne bi dolazilo do sve prisutnijih nemilih scena prilikom ovakvih manifestacija. Apel se upućuje i roditeljima, profesorima, kao i čitavoj javnosti da, ako uoče, utiču na sprečavanje nedoličnog ponašanja i pruže pozitivan primer mladima.

RG takođe poziva sve stručnjake, ali i građane da se upoznaju sa sadržajem Strategije za bezbednost mladih grada Niša i uključe se u aktivnosti RG jer jedino zajedničkim delovanjem možemo učiniti zajednicu boljom i bezbednijom za sve, i da viziju Strategije učinimo realnom.

„Niš će postati ekonomski, socijalno i ekološki siguran i bezbedan grad, koji permanentno jača institucije za unapređenje bezbednosti, preventivno deluje i adekvatno rešava rizike i pretnje bezbednosti u cilјu povećanja kvaliteta života svojih građana (uključujući mlade)“.

 

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde