Naslovna Društvo NEBOJŠA KOCIĆ PREDSEDNIK GO MEDIJANA URUČIO DONACIJU OŠ “RADOJE DOMANOVIĆ”

NEBOJŠA KOCIĆ PREDSEDNIK GO MEDIJANA URUČIO DONACIJU OŠ “RADOJE DOMANOVIĆ”

0

Gradski Portal 018 – 27.02.2019

Učenici OŠ  „Radoje Domanović“ u Nišu  u ”Igrama bez granica’’, koje je organizovala Gradska opština Medijana prošle godine, pobedili su u konkurenciji 10 škola sa teritorije ove  opštine i kao nagradu su dobili  opremu za informatički kabinet. Danas je ta nagrada realizovana  i otvoren je informatički kabinet za niže razrede u ovoj školi.

Kabinet je opremljen sa pet računara, za šta je Gradska opština Medijana izdvojila 150 hiljada dinara.  Kako kažu u opštini Medijana,  kabinet bi trebalo bi da  doprinese bržem i efikasnijem sticanju učeničkog znanja u oblasti informatike i računarstva jedne od najvećih osnovnih škola u Nišu.

 “Ovom donacijom koju smo zaslužili takmičeći se, a zahvaljujući Gradskoj opštini Medijana, opremićemo učionicu za niže razrede i predmet “Od igračke do računara”, kaže Dušica Tričković, direktor OŠ “Radoje Domanović”.

“Škola već ima dva informatička kabineta u kojima rade učenici starijih razreda, ali su nam ovi računari sada dobro došli za najmlađe đake”, kaže Tričković . Ona je dodala da joj je drago da je Gradska opština Medijana prepoznala koje su potrebe škola i njihovih učenika, a to je da razvija kod njih takmičarski duh na zdrav način ali, da istovremeno neguje i zdrav stil života kod najmlađih stanovnika.

“Igre bez granica” će i ove godine  biti organizovane.   

 “Opština planira da i ove godine organizuje istu manifestaciju u cilju promocije sporta, zdravog načina života i razvoja takmičarskog duha novih generacija. Učenici škole „Radoje Domanović“ pokazali su izuzetnu spremnost i zalaganje na „Igrama bez granica“ i tako doneli svojoj školi vrednu nagradu- rekao je predsednik Gradske opštine Medijana Nebojša Kocić, naglasivši da će takmičenje osnovaca sa područja najveće niške opštine ove godine biti još raznovrsnije i masovnije.

Predsednik Kocić je rekao da će Gradska opštinsa Medijana nagraditi  i drugoplasiranu školu, to je OŠ “Car Konstantin”. Nima će se  darivati golf teren”.  

Najmlađi učenici OŠ “Radoje Domanović” kako bi zahvalili opštini na daru i uniformama koje su prošle godine dobili, pripremili su za prigodan program, a potom se i prvi oprobali na novim računarima.


POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde