Naslovna Društvo MINI FEST U NIŠKOM KULTURNOM CENTRU

MINI FEST U NIŠKOM KULTURNOM CENTRU

0

Gradski Portal 018 – 26.02.2019

MINI FEST U NIŠKOM KULTURNOM CENTRU od 5.03.2019 do 11.3.2019. godine u velikoj sali od 19 sati cena ulaznice – 250 dinara.

Utorak – 5.3.2019

HLADNI RAT (85′)

r: Pavel Pavlikovski

ul: Joana Kulig, Tomaš Kot

Strastvena ljubavna priča između dvoje ljudi koji se zbog različitog porekla i temperamenta, na prvi pogled čine nespojivi, ali su ipak sudbinski predodređeni jedno za drugo. Sve se dešava u vreme hladnog rata pedesetih godina prošlog veka u Poljskoj, Berlinu, Jugoslaviji i Parizu i opisuje nemoguću ljubav u nemoguća vremena.

Oskar: nominacije za režiju, kameru i strani film, Kan: nagrada za režiju

Sreda – 6.3.2019

PTICE SELICE (125′)

r: Kristina Galjego, Ćiro Guera

ul: Natali Rejes, Karmina Martinez

U pustinji La Guahira, u severnoj Kolumbiji, tumačenje znakova i snova, moć predskazanja, talismana i neke vrlo jake tradicije, održavaju kulturu Vaju naroda i drže zajedno sve klanove na teritoriji koju su ‚‚branili od pirata, Engleza, Španaca i raznih vlasti“. Ali krajem šezdesetih godina, ukazuju se prilike za trgovinu marihuanom.

Lokarno, Montreal, Palm Springs, Motovun: nagrada Fipresci

Četvrtak – 7.3.2019

PRISNI NEPRIJATELjI (111′)

r: David Oelhofen

ul: Matijas Šunerts, Reda Kateb

Dri i Manuel su prijatelji od detinjstva odrasli u Pariskom getu, koji su krenuli različitim putevima u životu: Manuel se odlučuje za život kriminalca, dok Dri postaje policajac. Kada Manuelov

najveći posao krene po zlu, njih dvojica se ponovo susreću i shvataju da su potrebni jedan drugome da bi opstali u surovom svetu.

Venecija

Petak – 8.3.2019

DOGMEN (103′)

r: Mateo Garone

ul: Marčelo Fonte, Edoardo Peše

Na periferiji između metropole i divljine, gde vlada zakon jačeg, živi Marčelo – sitan i blag čovek koji dane provodi u svojoj skromnoj radnji za negu i održavanje pasa ili sa ćerkom Alidom koju mnogo voli. No, tu živi i Simon, lokalni siledžija, prevarant i lopov, koji maltretira sve oko sebe. Odlučan da ponovo uspostavi svoje dostojanstvo nakon svega što je pretrpeo zbog Simona, Marčelo planira osvetu sa neočekivanim ishodom.

Kan: nagrada za glavnu mušku ulogu

Subota – 9.3.2019

IZGARANjE (145′)

r: Li Čang Dong

ul: A In Jo, Stiven Jon

Priča o tri ličnosti i o misterioznom incidentu koji im se događa. Jongsu sreće staru prijateljicu, Haemi, na poslu dostave. Haemi pita Jongsua da se brine o njenoj mački jer ona putuje u Afriku. Nakon povratka, Haemi upoznaje Jongsua sa Benom, čovekom koga sreće na putu. Tokom posete Jongsuu, Ben otkriva Jongsuu svoja tajna interesovanja.

Kan: nagrada Fipresci, Toronto

Nedelja – 10.3.2019

DVOSTRUKI ŽIVOTI (108′)

r: Olivije Aseje

ul: Gijom Kane, Žilijet Binoš

U svetu izdavaštva u Parizu, urednik i pisac se nalaze u poslu preko glave, boreći se sa krizom srednjih godina, promenom poslovnih navika i svojim ženama.

Venecija, Toronto

Ponedeljak – 11.3.2019

KAPERNAUM (121′)

r: Nadin Labaki

ul: Zein Al Rafea, Jordanos Šiferau

Libanski dečak odlazi od svojih roditelja koji su ga zanemarili, ali uspeva da preživi i čak da se brine o jednoj Etiopljanki i njenom sinu. Iako će završiti u zatvoru, na kraju će, ipak, pravdu potražiti na sudu.

Oskar: nominacija za strani film, Kan: nagrada žirija

Pozivamo vas da prisustvujete i molimo da, posredstvom svoje medijske kuće, obavestite javnost o ovom događaju.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde