Naslovna Društvo DVE NAGRADE ZA GLUMAČKA OSTVARENJA U PREDSTAVI „CVEĆE MALE IDE“ NA...

DVE NAGRADE ZA GLUMAČKA OSTVARENJA U PREDSTAVI „CVEĆE MALE IDE“ NA 49. SUSRETIMA PROFESIONALNIH POZORIŠTA LUTAKA SRBIJE

0

Gradski Portal 018 – 03.12.2018   

 Na sinoć završenim Četrdeset devetim susretima profesionalnih pozorišta lutaka Srbije u Novom Sadu, stručni žiri dodelio je nagrade za glumačka ostvarenja Mirjani Đorđević za ulogu Ide i Srđanu Miljkoviću za uloge Baštenskog patuljka, Bendžamina i poi leptria u predstavi „Cveće male Ide“.

Nagrade je u ime Mirjane Đorđević i Srđana Miljkovića primila direktorka Pozorišta lutaka Milica Radulović.

Domaćin ovogodišnjih Susreta bilo je Pozorište mladih Novi Sad. U svojoj najavi, orgnizatori su naveli: „Lutkarstvo je, inače, jedna veoma čudna i izdržljiva biljka koja, pored svih nedaća kojim je decenijama izložena, uspeva da opstane i uvek nas prijatno iznenadi. Specifikum ovih Susreta, koje neki nazivaju i Festivalom, je da se svake godine dešavaju u drugom gradu koji uspeva da očuva tu nežnu ali upornu biljku zvanu Profesionalno lutkarsko pozorište.“

U takmičarskom delu programa učestvovalo je osam predstava profesionalnih pozorišta lutaka iz Subotice, Novog Sada, Beograda, Zrenjanina, Kragujevca i Niša. Stručni žiri zasedao je u sastavu: Željko Hubač, dramaturg, Dragoslav Todorović, reditelj i Saša Latinović, glumac.

Tri festivala, šest nagrada

Ovo je bilo treće festivalsko izvođenje predstave „Cveće male Ide“ nakon premijere koja je izvedena 22. juna. Da podsetimo, na Festivalu pozoršta za djecu u Banjaluci, Biljana Radenković je dobila nagradu za glumačko dostignuće, a na Festivalu profesionalnih pozorišta za decu i mlade „Mali Joakim“ u Užicu, predstavi je dodeljen Gran Pri za najbolju predstavu u celini, Mariji Krstić nagrada za režiju i Mirjani Đorđević nagrada za glumačko ostvarenje.

Predstava „Cveće male Ide“

Mala Ida, devojčica od 5 godina, dobila je mlađeg brata. Stric Zoki, neumorna Baba Verica i zabrinuta mama Ružica, uz pomoć jednog patuljka i brojnog baštenskog i sobnog cveća, ukazuju Idi da prihvati radost deljenja i druge slatke muke koje donosi novi član porodice.

Predstavu „Cveće male Ide“ je režirala Marija Krstić, a uloge tumače Mirjana Đorđević, Biljana Radenković, Aleksandra Pavlović, Stanislava Joković, Mladen Milojković i Srđan Miljković.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde