Naslovna Društvo Akademsko predavanje ,,Kultura Srbije između tradicije i modernizacije“

Akademsko predavanje ,,Kultura Srbije između tradicije i modernizacije“

0

Gradski Portal 018 – 01.12.2018

Univerzitetska biblioteka „Nikola Tesla“ i EU Info kutak Niš vas pozivaju na još jedno akademsko predavanje, pod nazivom „Kultura Srbije između tradicije i modernizacije“, koje će održati doc. dr Jelena Petković, u Svečanoj sali Univerzitetske biblioteke, u sredu, 5. decembra 2018. godine, sa početkom u 18.00 sati.

Na predavanju će se govoriti o karakteristikama srpske kulture i tradicije, da li su tradicije prepreka ili podsticaj društvenih promena, (dis)kontitnuitetu razvoja naše kulture, životu u multikulturalnom društvu, izazovima globalnog društva.

Dr Jelena Petković je docent na Departmanu za sociologiju Filozofskog fakulteta Univerziteta u Nišu, gde je završila osnovne, magistarske i doktorske studije sociologije. Učestvuje u izvođenju nastave na svim nivoima akademskih studija sociologije u okviru više obaveznih i izbornih predmeta. Svoju profesionalnu pažnju i naučnoistraživačko interesovanje orijentiše ka problemima iz oblasti sociologije kulture, sociokulturne antropologije, kulturologije, sociologije grada. Koautor je monografije nacionalnog značaja, objavila je više od tridesetak autorskih i koautorskih naučnih i stručnih radova u naučnim časopisima, kao i u zbornicima nacionalnog i međunarodnog značaja.

Prisustvo predavanju je besplatno, ali vas iz organizacionih razloga molimo da svoje prisustvo potvrdite do utorka, 4. decembra, do 19 sati, na mejl officenis@euinfo.rs, ili broj 018/254-461.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde