Naslovna Niš Gradonačelnik primio u Gradskoj kući stonoteniserke Bugarske i Srbije

Gradonačelnik primio u Gradskoj kući stonoteniserke Bugarske i Srbije

0

Gradski Portal 018 – 20.11.2018             

Novinar – Emilija Ostojić Kaculj

Danas od 17 sati u Nišu će ženske stonoteniske reprezentacije Srbije i Bugarske odmeriti snage u okviru kvalifikacija za Evrospko prvenstvo. Tim povodom obe reprezentacije su  u Gradskoj kući primili gradonačelnik Niša Darko Bulatović i gradski većnik Branislav Kačar .

U razgovoru sa reprezentativkama gradonačelnik je poželeo puno uspeha selekcijama u današnjem meču. On je kazao da je grad Niš uvek spreman da bude dobar domaćin i organizator  značajnih mečeva koje igra srpski stonoteniski tim.

Selektor reprezentacije Srbije Slobodan Stojanov zahvalio se na toplom prijemu i izrazio uverenje da će i niška publika pružiti značajnu podršku našim igračicama u ovom meču.Ekipe koje osvoje prvo i drugo mesto idu u sledeću fazu kvalifikacija ,na turnir koji će maja meseca sledeće godine biti održan u Francuskoj.

“ Po prvi put se igraju kvalifikacije na ovaj način za prvenstvo Evrope. Do sada  se prvenstvo Evrope igralo tako da su sve zemlje imale pravo učešća , a srazmerno kvalitetu igrane su svako su svojoj grupi. Ovaj put se igraju kvalifikacije gde će 24 najbolje selekcije steći pravo za učešće na prvenstvu Evrope. Mi učestvujemo u prvij fazi sa ekipama Škotske i Bugarske. Na startu smo zabeležili dve pobede, protiv Škotske, u gostima i kod kuće  i protiv Bugarske  sa 3 prema 1 u gostima. Sada smo domaćini u Nišu . Računamo na podršku publike. Prvo mesto će nam doneti mogućnost boljeg žreba u narednoj fazi takmičenja koje se odvija u maju mesecu u Francuskoj” , rekao je selektor Stojanov.

Trener rperezentacije Bugarske Asen Asenov rekao je da je Srbija favorit, jer je prethodni meč ove dve ekipe rešen u korist stonoteniserki Srbije rezultatom 3-1. Bez obzira na nadmoć Srbije u ovom meču Asenov a očekuje da njegova ekipa danas u Nišu pruži dostojan otpor.

Pored ove dve selekcije u ovoj grupi je i reprezentacija Škotske ,koja je za sada bez pobede.

Reprezentativke Srbije su uverene u pobedu Srbije.

“ Mi smo tamo pobedila sa tri prema jedan , ovde u Nišu ispred naše publike nadam se da ćemo isto pobediti . Trenirale smo, došle smo spremne . Sve smo podjednako dobre , bilo koja od nas da igra, mislim da ćemo pobediti”, kaže srpska reprezentativka, 23- odišnja Aneta Maksuti koja se već 16 godina bavi ovim sportom.

Meč kvalifikacija za evropsko prvenstvo u stonom tenisu za žene igra se danas u hali škole „Duško Radović“.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde