Naslovna Društvo OI „Lola“ – pohod na začarano ostrvo

OI „Lola“ – pohod na začarano ostrvo

0

Gradski Portal 018 – 31.08.2018

Poslednja nedelja letnjeg raspusta rezervisana je za izviđački kamp u Stolivu. Ove godine je više od 140 izviđača učestvovalo u „Pohodu na začarano ostrvo“.

Učesnici ovogodišnjeg letnjeg kampa su, uz domaćine iz OI „Lola“, bili i izviđači iz odreda „Petak Kočić“ iz Broda, „Vrelo Bosne – Ilidža“ iz Sarajeva, kao i Saveza izviđača Grada Zenica u čijem su sastavu tri odreda toga grada. Učesnici kampa bili su podeljeni po uzrastu; najmlađi od njih ima šest godina, a najstariji 27.

Letnji izviđački dan počinjao je gimnastikom – nekada u kampu, nekada na plaži. Učesnici su tokom kampa savladali osnove izviđačke organizacije. Svakog dana su organizovane kreativne radionice koje su vodili članovi štaba – predvodnici, vodnici, vođe, ali i načelnik i starešina. Najmlađi su pravili čvorove za marame, brodiće, maske, dok su stariji pravili makete ostrva i iscrtavali majice, koje su kasnije poklonili jedni drugima. Posebno vreme bilo je posvećeno izletima do tvrđave Goražde, Tivta, Gospe od Škrpjela. Boravkom na začaranom ostrvu otkrili su nove prijatelje i rešili da ih zauvek čuvaju. Magiju kojom ih je ostrvo očaralo održavaće do nove izviđačke smene.

Izviđačka aktivnost sa simboličkih okvirom omogućava deci da lakše prihvate i usvoje pozitivne moralne vrednosti i zdrave navike. Kreiranjem i organizovanjem ovakvih aktivnosti izviđači postaju značajan deo neformalnog obrazovanja, a izviđački odredi institucije odgovorne za razvoj društva u celini.

Članovi našeg odreda već su na putu za Banoviće, gde će učestvovati na višeboju „Konjuh planinom“. Informacije o ovim i drugim aktivnostima izviđača možete pronaći na sajtu odreda lola.org.rs.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde