Naslovna Društvo Besplatno korišćenje novog coworking prostora za organizacije i frilensere iz Niša

Besplatno korišćenje novog coworking prostora za organizacije i frilensere iz Niša

0

Gradski Portal 018 – 28.08.2018

Novi IT centar i coworking prostor u Nišu KapitalSoftware otvara konkurs za dodelu prostora za besplatno korišćenje organizacijama i pojedincima iz Niša. Sa idejom da podržimo rad i zalaganje uspešnih i talentovanih mladih ljudi u našem gradu, pružamo priliku zainteresovanim organizacijama, frilenserima i početnicima u poslovanju da u zajedničkom prostoru razvijaju svoje veštine i znanja, ali i da realizuju aktivnosti kojima se bave.

Vodeći se vizijom da samo zajedničkim radom i međusobnom podrškom možemo da izgradimo uspešnije i prosperitetnije društvo, želimo da ohrabrimo mlade ljude i pružimo im mogućnost da se lično i profesionalno usavršavaju i stvaraju nove poslovne prilike.

Osnovni kriterijumi za dodelu prostora organizacijama (besplatno korišćenje za maksimalno pet organizacija po dva sata nedeljno)

  1. da realizuju društveno-korisne inicijative i programe
  2. da im je primarna ciljna grupa omladinska populacija
  3. da postoje i uspešno rade minimum godinu dana
  4. da imaju najmanje pet aktivnih, stalnih članova
U našem prostoru, organizacije će moći da održavaju sastanke, edukacije, pripremaju projektne aktivnosti i realizuju slične sadržaje. Na raspolaganju su dve opremljene sale za sastanke, a nudimo i mogućnost korišćenja raspoloživih resursa centra i dodatnih sadržaja, po dogovoru, u skladu sa potrebama organizacija.

Osnovni kriterijumi za dodelu prostora pojedincima i „start-up“ timovima (besplatno korišćenje za maksimalno tri frilensera ili tri tima sa fleksibilnim paketom)

  1. da poslovna ideja ima tržišnu validaciju
  2. da ideja ima potencijal za budući razvoj
  3. da ne posluju duže od tri godine

Pojedinci će u KapitalSoftware prostoru moći da koriste sve raspoložive resurse centra. Na raspolaganju su radna stanica – Asus monitor dijagonale 21.5 inča i Intel Smart think računar sa Intel i3 procesorom, dve sale za sastanke, štampač, projektor, platno, LCD TV, Sony PC, aparat za kafu. U skladu sa potrebama korisnika, moguć je i dogovor o dodatnim sadržajima, kako bismo im na najbolji mogući način pružili podršku.

Konkurs će biti otvoren do 20. septembra, a prijavni formular za organizacije i pojedince, kao i sve detaljnije informacije dostupne su na našem sajtu: www.kapitalsoftware.rs

O NAMA:

KapitalSoftware je centar za informacione tehnologije i prostor za zajedničko kreativno delovanje pojedinaca (coworking centar) osnovan 2018. godine u Nišu. Primarni cilj delovanja centra je organizacija kurseva i edukativnih programa iz domena informacionih tehnologija i digitalnih medija, dok je sekundarni cilj obezbeđivanje najboljih uslova za rad frilensera, projektnih timova i startup-ova po najpovoljnijim uslovima u Nišu.

Misija centra KapitalSoftware je da omogući pojedincima da steknu praktična, upotrebljiva i konkurentna znanja, kao i veštine iz oblasti informacionih tehnologija kroz čiju će upotrebu i zajedničko delovanje sa drugima uspeti da sebi obezbede ekonomski i poslovni prosperitet. Osim obezbeđivanja obrazovne platforme, KapitalSoftware kroz osnivanje coworking prostora teži da stimuliše inovacije, saradnju i da pruži podršku za razvoj preduzetništva.

KapitalSoftware Niš – IT centar i coworking prostor
Obrenovićeva 46 – TC Kalča, II B43, 18 000 Niš

Kontakti za detaljnije informacije:
info@kapitalsoftware.rs
061 / 155 – 44 -92

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde