Naslovna Društvo GRADSKI FORUM – OSOBE SA INVALIDITETOM IZ PERSPEKTIVE MEDIJA

GRADSKI FORUM – OSOBE SA INVALIDITETOM IZ PERSPEKTIVE MEDIJA

0

Gradski Portal 018 – 16.05.2018

Grad Niš dobio je 2017. godine prvu nagradu za strateško promišljanje i proaktivnost u razvoju pristupačnosti za osobe sa invaliditetom. Ipak, osobe sa invaliditetom ističu da se i dalje svakodnevno suočavaju sa teškoćama prilikom kretanja gradom, korišćenja usluga javnog prevoza i institucija.

Početkom ove godine najavljena je izrada medijskih prezentacija o gradskim aktivnostima namenjenih osobama sa invaliditetom. Međutim, da li su i koliko sadržaji u niškim medijima prilagođeni osobama sa invaliditetom? Kako su osobe sa invaliditetom predstavljene u medijima i koliko su vidljive? Da li su na gradskim i opštinskim konkursima za informisanje zastupljene i teme koje ih se direktno tiču?

O ovim i drugim pitanjima diskutovaće se na gradskom forumu, koji organizuje Media i reform centar Niš, u saradnji sa Fondacijom PONS, kada će biti predstavljeno istraživanje Centra za samostalni život osoba sa invaliditetom Srbije.

Biće reči i o važnosti kvalitetnog izveštavanja i posledicama površnog pristupa temama o osobama sa invaliditetom.

Učesnici foruma biće:

* Ivan Novković, predstavnik Fondacije PONS

* Marija Milanović, psihološkinja i komunikološkinja

* doc. dr Jelena Vučković, profesorka Filozofskog fakulteta u Nišu i Pravnog fakulteta u Kragujevcu

* Dejan Tasić, moderator

Građani će moći uživo da prate i komentarišu gradski forum na Facebook stranici Media i reform centra Niš, kao i da postavljaju pitanja i ostavljaju komentare na samom događaju, ili putem tvitera korišćenjem #gradskiforum. Gradski forum deo je projekta „Partnerstvo za održivi razvoj“ koji realizuje konzorcijum organizacija civilnog društva. Cilj je povećanje učešća građana u održivom razvoju zajednice kroz iniciranje redovne i direktne komunikacije između građana i predstavnika vlasti, ali i jačanje saradnje i komunikacije organizacija civilnog društva i medija sa nosiocima vlasti i insitucijama, što predstavlja osnovu svakog demokratskog procesa.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde