Naslovna Društvo Izlet do izvorišta Ropot i uspon na vrh Litica na Suvoj planini

Izlet do izvorišta Ropot i uspon na vrh Litica na Suvoj planini

0

Gradski Portal 018 – 05.04.2018

Planinarsko društvo „Trem 1810“ iz Donjeg Dušnika, , organizuje u subotu, 7.aprila 2018.godine, u susret Uskrsu planinarsku akciju na Suvoj planini, u ataru sela Veliki Krčimir.
Na ovoj akciji, svi učesnici obilaze izletište Ropot, na kome i oko koga se nalaze slapovi reke Ropot, male jame i temelji manastira iz srednjeg veka. Ova deonica je lagana, i nju mogu preći i rekreativci, jer ukupna dužina kružne staze od Velikog Krčimira do Ropota i nazad je samo 9 kilometara.

Za iskusnije planinare predviđen je, u okviru ove akcije, uspon na vrh Litica (1683 m), jedan od najlepših vrhova Suve planine. Od sela Veliki Krčimir do Litice treba savladati preko 1000 metara visinske razlike u samo 7 kilometara staze u jednom pravcu, što predstavlja prilično strm uspon.

Planinarsko društvo „Preslap“ organizuje odlazak planinara iz Niša na ovu akciju.

Polazak je u subotu, 7.aprila 2018.godine u 7 časova sa parkinga kod tržnog centra „Roda“ („Merkator“), a povratak u Niš je oko 20 časova. Troškovi prevoza iznose 500 dinara.

Zainteresovani za ovu akciju mogu se prijaviti kod vođe akcije Nenada Stevanovića iz Planinarskog društva „Preslap“, na telefon: 062/637-771.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde