Naslovna Niš Čukom Čuku očukasmo, u poslednjem trenu

Čukom Čuku očukasmo, u poslednjem trenu

0

Kako se moglo i predpostaviti, na Čairu je u prohladnom vremenu i tvrdom maniru sa obe strane protekao boj za treću poziciju između Radničkog i gostiju sa Banovog BrdaČukarički se pokazao kao izuzetno tvrda i kompaktna ekipa koja je inicijativu i navale domaćeg tima neretko pretvarala u veoma opasne kontre i polukontre.  Iako je bila reč o evidentnom derbiju kola, ipak se ovaj meč nije našao na TV ekranima iako su 3 duela iz ovog kola bila prenošena na kanalima Arene Sport.  Meč je obeležila i najmanja poseta na Čairu u ovoj sezoni,  oko 3 hiljade, iako je ovo bila poslednja utakmica kod kuće.

Prvo poluvreme je proteklo u blagoj inicijativi Radničkog, uz nekoliko solidnih pokušaja da se ugrozi gol gostiju.

U drugom poluvremenu Radnički je krenuo mnogo silovitije, ali odbrana Čukaričkog, a ponajviše golman Ristić su se konstantno isticali, a nekoliko kontri je izgledalo opasno po Radnički.

Poslednji trenutci meča protekli su u apsolutnoj opsadi gostujućeg gola, i kada su svi mislili da je meč gotov, na centaršutVladimira Milenkovića koji je konačno u igri proveo bar poluvreme natrčao je u opštoj gužvi štoper Miloš Živković i sa 5 metara savladao Čukarički i izazvao opšte oduševljenje i pravu erupciju radosti na Čairu.

Radnički je nastupio u sledećem sastavu:

  1. Nenad Filipović
  2. Branko Pauljević
  3. Miloš Petrović
  4. Miloš Živković
  5. Vladan Pavlović
  6. Aleksandar Jovanović
  7. Milan Ćulum
  8. Saša Stojanović
  9. Marko Ljubinković (od 46. minuta Dušan Kolarević) 
  10. Petar Jovanović (od 75. minuta Strahinja Petrović)
  11. Sead Hadžibulić (od 46. minuta Vladimir Milenković)

Na konferenciji za novinare šef struke Dragoljub Bekvalac je pohvalio ekipu Čukaričkog tvrdeći da su najbolja ekipa koja je ove jeseni gostovala na Čairu, iako su u goste dolazili i Partizan C.Zvezda kao i Vojvodina.

Radnički je osvojio velika  3 boda i izvojevao pobedu koja se pre početka meča stavljala pod bukvalno moranje i na taj način se vratio na treću poziciju na tabeli uz isti broj osvojenih bodova kao i Jagodina Vojvodina, uz bolju gol razliku.

Tako je i nakon ovog kola Radnički nastavio borbu za vrh i još jednom osigurao poziciju u top 5 ekipa, gde se nalazio tokom cele polusezone.

 

Kretanje na tabeli:

Vodeći dvojac je ostvario nove pobede i udaljio se na 5, odnosno 6 bodova razlike te će Radnički u najboljem slučaju završiti jesen na poziciji broj 3. Najbliži pratioci Jagodina Vojvodina su takođe ostvarili pobede u ovom kolu i stoje uz rame timu iz Niša. U sledećem kolu Radnički gostuje Novom Pazaru, za kog se ovo kolo pokazalo neplodno, a naglasićemo da su i oni još jedan tim koji ima evropske ambicije i u ovom prvenstvu vodi konstantnu i veliku borbu u prvih 7 ekipa na tabeli i samo ga minimalne razlike drže od nekih od pozicija koje vode u Evropu.

Meč Novi Pazar – Radnički Niš je samo jedan od sijaset zanimljivih duela koji će staviti zavesu na jesenu polusezonu, a neki od njih su Crvena Zvezda – VojvodinaČukarički – Partizan, dok Jagodina očekuje koliko-toliko oporavljeniRadnički iz Kragujevca. Drugi protiv petog, prvi protiv šestog, treći protiv sedmog predstavljaće duele za vrh u sledećem kolu. Vojvodina dominira u duelima protiv Crvene Zvezde u poslednje 2 pune sezone pa će biti zanimljivo videti dal će tako i da nastavi. Ostvarili su pobede u poslednja 4 duela, a Crvena Zvezda je poslednji put trijumfovala u finišu sezone 2010/11. Čukarički Partizan su se poslednji put sastajali u sezoni 2010/11, a poslednji pozitivan ishod za Brđane je bio remi u jesenjem delu 2009/10, a poslednja pobeda u jesenjem delu 2008/09 na Banovom Brdu.

Radnički Novi Pazar nisu toliko često ukrštali koplja u minulim sezonama, a u prošloj sezoni je u premijeri sezoneNovi Pazar ostvario ubedljivu pobedu na svom stadionu od 3-0 (Radnički je od ranih momenata igrao sa igračem manje), dok je na Čairu bilo 0-0. U sezoni 2009/10 u Prvoj Ligi Srbije Pazarci su trijumfovali u Nišu, a Nišlije u Pazaru, obe utakmice 1-2.

Bilo bi lepo pobediti i osigurati treće mesto, ali nakon teške i više no naporne jeseni u kojoj je Radnički pokazao da je ozbiljan takmac mogli bi da se zadovoljimo i eventualnim remijem u Pazaru, dok bi poraz već mogao da stvori probleme.  Zanimljiva je činjenica da sudije nisu u proteklim kolima bili naklonjeni ni jednom od ova dva kluba. Poznajući publiku uN.Pazaru i njihovo interesovanje ne bi trebalo brinuti da će ovaj duel popuniti tribine, a nadamo se da Meraklije neće ovoga puta ostati uskraćene ovog gostovanja kao što je bio slučaj na premijeri prošle sezone.

Novi Pazar je suveren na svom terenu, ali ni Radnički nije toliko loš gost ove sezone, kao što je to tradicionalno znao da bude.  Od 16 golova koje je N.Pazar primio do sada, kod kuće je od njih bio samo 1, dok Radnički ima najbolju odbranu u ligi sa primljenih golova, čak 3 manje od odbrana Jagodine Čukaričkog. Sve činjenice nalažu da bi ova utakmica mogla da bude veoma tvrda i da ne treba očekivati previše efikasnu igru.

Radnički bi ipak morao da jesen završi bar u prvih 5 i dočeka proleće kao pretendent za Evropu, a onda pojačan u napadu na proleće utaba stazu ka tom cilju. Situacija u vrhu tabele je i dalje neiskristalisana tako da će na proleće velika borba biti samo nastavljena.

Dozvoliti Novom Pazaru da osvoji 3 boda bi samo napravilo situaciju na tabeli još neizvesniju. Sve ekipe između trećeg i osmog mesta su punopravni pretendenti za Evropu, a samo pobedama možemo iskristalisati svoj status.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde